Bottega Veneta’s nieuwe Pillow Sneaker zou moeten lopen als een wolk

Bottega Veneta Pillow Sneaker

Bottega Veneta’s nieuwe Pillow Sneaker zou moeten lopen als een wolk

De nieuwe Bottega Veneta Pillow Sneaker zou moeten lopen als een wolk. Maak kennis met de eerste sneaker van Matthieu Blazy voor het luxe modehuis.

Bottega Veneta Pillow Sneaker

Na zijn aanstelling als creatief directeur bij Bottega Veneta in 2021, heeft Matthieu Blazy eenvoud voorop gesteld. Zijn debuut toonde minimalistische ontwerpelementen ondergedompeld in verborgen textuurmotieven, en riep uit dat het tijdloze assortiment over een gevoel van ‘stille kracht’ beschikte. Blazy’s meest recente collectie bestormde Milan Fashion Week met dynamische casual kleding voor elke gelegenheid. Nu duikt de leidende man van Bottega in het aanbod schoenen en presenteert hij zijn eerste sneaker voor het luxehuis.

De schoen, die voor het eerst geplaagd in zijn Fall/Winter 2022-showcase, is geïnspireerd op de skatecultuur uit de jaren 90, waarin lage, gewatteerde sneakers hoog in het vaandel stonden. Of Blazy zich toevallig ook heeft laten inspireren door de Alexander McQueen Oversized Sneaker? We sluiten het niet uit.

De “Pillow Sneaker” heeft in ieder geval een constructie van kalfsleer naast ademende meshvoeringen en rubberen buitenzolen. Het praktische ontwerp maakt het een moderne garderobe essential, met een ontspannen benadering en een gedempte gevel die je voeten naar bed zal brengen.

De sneaker is nu te koop in de tinten ‘Parakeet’, ‘Black’ of ‘Optic White/Parakeet’, en heeft ook extra grote tussenzolen, leren tongen met reliëf en een bodem met structuur voor meer grip.

De nieuwe Bottega Veneta Pillow Sneaker kopen kan nu via de website van het merk en in de winkel voor € 690.

Bottega Veneta Pillow Sneaker

Bottega Veneta Pillow Sneaker

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram