Richard Mille’s RM UP-01 Ferrari is een mijlpaal voor technische uurwerken

Richard Mille RM UP-01 Ferrari

Richard Mille’s RM UP-01 Ferrari is een mijlpaal voor technische uurwerken

De Richard Mille RM UP-01 Ferrari is een mijlpaal voor technische uurwerken. Had jij het dunste horloge ter wereld al eens bekeken?

Richard Mille RM UP-01 Ferrari

Waar Ferrari enkele van de snelste wedstrijdauto’s voor op het circuit vervaardigt, daar staan de horloge van Richard Mille bekend als ‘racemachines om de pols’. In werelden die draaien om fracties secondes, power en techniek, daar is uiteindelijk geavanceerde technologie nodig om het volgende niveau van halsbrekende resultaten te bereiken. Niet gek dus dat Ferrari en Richard Mille de handen ineens sloegen voor het dunste horloge ter wereld.

Richard Mille drukt het gaspedaal flink omlaag op het gebied van technische uurwerken, en dan in het bijzonder voor hun eerste samenwerking met de Italiaanse autolegende. De RM UP-01 Ferrari snoept een verbazingwekkende 0,05 mm af van het vorige record voor ultradunne uurwerken en claimt de titel met een spectaculair 1,75 mm dik profiel.

“UP” staat voor “ultra plat” in het Frans. En in deze flinterdunne kast is een heel uurwerk geassembleerd en ingesloten. In tegenstelling tot eerdere recordhouders die ervoor kozen om de achterkant van de behuizing als basisplaat te gebruiken om absolute vlakheid te bereiken, was Richard Mille vastbesloten om het uurwerk en de behuizing gescheiden te houden door in plaats daarvan de componenten radicaal te herschikken – een onderneming die meer dan 6.000 ontwikkelingsuren en tientallen prototypes in beslag nam.

Richard Mille RM UP-01 Ferrari

Het resultaat is een volledig futuristische uitdrukking met vier hoofdopeningen op de wijzerplaat: uren en minuten in het midden, zichtbare balans aan de rechterkant en twee tandwielen aan de linkerkant om de tijdaanpassing en opwindfuncties zonder kroon te selecteren en toe te passen. Andere hoogteverlagende maatregelen zijn de gepatenteerde ultraplatte loop voorzien van een buitengewoon fijne haarveer, evenals een nieuw gepatenteerd echappement met een volledig opnieuw ontworpen architectuur.

De tonneau-kast, grondplaat en geskeletteerde bruggen zijn gemaakt van Grade 5 titanium om structurele integriteit te garanderen, zelfs bij versnellingen van meer dan 5.000G, en is exemplarisch voor de samenwerking tussen horloge en automaker.

De Richard Mille RM UP-01 Ferrari is gelimiteerd tot 150 stuks en vangt absoluut de competitieve geest van zijn prestigieuze merk op het gebied van prestaties, kracht en esthetiek. Kopen?

Richard Mille RM UP-01 Ferrari

Richard Mille RM UP-01 Ferrari

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram