Legendarische Cartier Cheich “Dakar” verkocht voor $ 1,1 miljoen

Cartier Cheich "Dakar" horloge

Legendarische Cartier Cheich “Dakar” verkocht voor $ 1,1 miljoen

Het legendarische Cartier Cheich “Dakar” horloge is verkocht voor $ 1,1 miljoen tijdens een veiling. Het was voor het laatst eigendom van Gaston Rahier.

Cartier Cheich "Dakar" horloge

Van het legendarische Cartier Cheich-horloge werd deze week verwacht dat hij zo’n $ 400.000 zou opleveren tijdens een veiling van Sotheby’s. Het “Dakar” horloge ging echter weg voor een ​​duizelingwekkende hamerprijs van $ 1,1 miljoen.

Het horloge zelf is nooit verkocht en werd alleen uitgereikt aan degenen die de Dakar Rally twee keer op rij hebben gewonnen – destijds bekend als de Parijs-Dakar Rally. Er zijn slechts drie exemplaren ooit gemaakt – één in damesmaat, één voor de winnaar en één voor de volgende die de dubbele overwinning kon behalen. Gewonnen door Gaston Rahier, de “kleine man met de gigantische reputatie”, bleek hij de enige te worden die deze felbegeerde prijs zou bezitten. In 1986, een jaar na Rahier’s tweede achtereenvolgende overwinning, kwam Dakar-oprichter Thierry Sabine om bij een helikoptercrash, waarmee het Cartier Challenge-aspect van de race ten einde kwam.

De herkomst terzijde, het horloge zelf is tevens echt uniek. De vorm van de behuizing neemt namelijk het Dakar-logo aan, van een Toeareg-stamlid dat de cheich draagt. Het is ook opgebouwd uit drie verschillende soorten 18k goud; wit, geel en roze. Hoewel de grens van één miljoen dollar de laatste tijd door verschillende horloges bij veilinghuizen is overschreden, kun je er vanuit gaan dat menigeen graag hun gewaardeerde horloge met dit horloge zou ruilen. De Cartier Cheich is werkelijk bijzonder en museumwaardig.

Foto: Sotheby’s

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram