WONEN: Losse kabels en snoeren wegwerken

losse kabels en snoeren wegwerken

WONEN: Losse kabels en snoeren wegwerken

Wil je losse kabels en snoeren wegwerken, maar weet je niet hoe? Wij hebben een aantal simpele oplossingen voor je op een rij gezet.

losse kabels en snoeren wegwerken

Of je nu aan het klussen bent in je nieuwe woning of nieuwe elektronica hebt aangeschaft, losse kabels en snoeren wegwerken is één van de moetjes die op het kluslijstje staan. Niet alleen zitten ze esthetisch in de weg, je moet tevens oppassen dat je er niet overheen valt of dat de hond eraan gaat zitten kauwen.

Maar hoe werk je deze losse kabels en snoeren nu fatsoenlijk weg?

Plinten en organisers

De dikste kabel in het huis waar jij als bewoner-consument mee te maken hebt is over het algemeen die van je televisie. Aangezien deze in principe voor langere periode op zijn plek zal blijven staan of hangen, kun je de kabel hiervan gerust op een stevige manier wegwerken. Die dit met een mooi omhulsel en ga bijvoorbeeld niet met een verfkwast aan de slag.

Losse kabels en snoeren wegwerken gaat er prettig met behulp van plinten. Dit kunnen holleplinten of overzetplinten zijn, die er plat uitzien aan de voorzijde, maar achterop hol zijn en ideaal zijn om snoeren te verstoppen. Je hoeft bestaande plinten overigens niet te verwijderen, want je kunt deze nieuwe plinten er gewoon overheen plaatsen. Ze komen in verschillende maten en kleuren.

Er is ook de optie om een kabelorganiser te kopen. Wellicht heb je een thuiskantoor met een lading kabels. Plaats deze organiser over de kabels heen en het oogt opeens geordend.

Draadloos

Het lijkt voor de hand liggend, maar draadloze apparaten bieden natuurlijk ook esthetisch voordeel. Geen drukke besnoerde en bekabelde bende, maar een mooi rustig aanzicht. Vrijwel alle elektronica zal op ten duur draadloos zijn, waarbij ooit zelf de oplaadwijzes draadloos kunnen zijn.

Creatief zijn

Creatieve oplossingen voor het storende effect van losse snoeren en kabels? Wellicht kun je ze voorzien van een mooie fitting. Denk aan koper of metallic, en laat ze decoratief opvallen. Dit is een stuk aantrekkelijker richting bijvoorbeeld het Kopp schakelmateriaal dan als het grijs, zwart of wit is. Doe dit overigens niet voor alle elektro die bekabeling vereist, maar voor slechts een enkel stuk.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram