ZAKELIJK: Welke verzekeringen heb je nodig als koerier?

Welke verzekeringen nodig als koerier

ZAKELIJK: Welke verzekeringen heb je nodig als koerier?

Welke verzekeringen heb je nodig als koerier? Handig om te weten als je een eigen onderneming start voor pakketvervoer.

Welke verzekeringen nodig als koerier

Werk je als koerier, dan kun je dit werk natuurlijk uitvoeren in loondienst. Het is echter ook mogelijk om als zelfstandig koerier aan de slag te gaan. Wanneer je als zelfstandig koerier wilt beginnen, moet jij jezelf goed verzekeren. Veel beginnende koeriers weten alleen niet welke verzekeringen zij allemaal af moeten sluiten. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij je namelijk welke verzekeringen je als koerier nodig hebt.

Autoverzekering

Veel koeriers maken gebruik van een bestelbus om producten bij klanten af te leveren. Wanneer je als zelfstandig koerier werkzaam bent, heb je waarschijnlijk een eigen bestelbus gekocht. Je mag hier pas de weg mee op als je het voertuig verzekerd hebt. Dit ben je wettelijk verplicht. Helaas staan veel verzekeraars niet te springen om koeriers te verzekeren. Doordat zij veel op de weg zijn is de kans op schade namelijk een stuk groter. Hierdoor kan het behoorlijk lastig zijn om als koerier een autoverzekering af te sluiten.

Gelukkig zijn er wel degelijk mogelijkheden om als koerier je auto te verzekeren. Kijk maar eens op 123bestelautoverzekering.nl. Hier vind je namelijk een speciale koeriersverzekering. Je kunt jouw bestelbus hier verzekeren voor WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco. Dit kan alleen als je voldoet aan de voorwaarden.

Zo moet de regelmatige bestuurder bijvoorbeeld ouder zijn dan 25 jaar om een koeriersverzekering af te kunnen sluiten. Daarnaast mag de koeriersauto niet ouder zijn dan 10 jaar en moeten de koerierswerkzaamheden binnen Nederland plaatsvinden om verzekerd te zijn. Tot slot mogen er de laatste 5 jaar geen schuldschades op naam van de bestuurder of het bedrijf geregistreerd zijn.

Vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering

Als koerier ben je verantwoordelijk om de lading die je vervoert onbeschadigd en op tijd te bezorgen. Bezorg je de goederen te laat of lever je ze beschadigd af? Dan kan het zijn dat je aansprakelijk wordt gesteld op basis van de Algemene Voorwaarden voor Koeriersdiensten (AVK). Uiteraard wil je niet dat je zelf opdraait voor de kosten die hiermee gepaard gaan, want deze kunnen flink oplopen. Daarom is het verstandig om als koerier een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Ontstaat er schade aan de lading en is dit jouw schuld? Dan worden de kosten vergoed door de verzekeraar als je een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Omdat je als koerier grote delen van de dag op de weg doorbrengt, loop je meer risico om betrokken te raken bij een aanrijding. Er kan alleen blikschade ontstaan, maar je kunt ook ernstig letsel overhouden. Mogelijk kun je hierdoor tijdelijk niet meer werken. Omdat je als zelfstandig koerier werkt, komt er dan geen geld binnen. Wil je dit voorkomen? Sluit dan een arbeidsongeschiktheidsverzekering af. De verzekeraar keert je dan iedere maand een vast bedrag uit als je arbeidsongeschikt raakt.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram