Qatar Airways uitgeroepen tot beste luchtvaartmaatschappij ter wereld 2022

Qatar Airways is beste luchtvaartmaatschappij ter wereld 2022

Qatar Airways uitgeroepen tot beste luchtvaartmaatschappij ter wereld 2022

Qatar Airways is uitgeroepen tot beste luchtvaartmaatschappij ter wereld 2022. De vliegmaatschappij vestigt met deze zevende keer een record.

Qatar Airways is beste luchtvaartmaatschappij ter wereld 2022

Terwijl de wereld de reisbeperkingen voor COVID-19 nog altijd verder afbouwt, neemt het vakantie- en zakelijk vliegverkeer weer toe. Met het afnemen van klanten in de afgelopen jaren, hebben sommige luchtvaartmaatschappijen het beter gedaan dan anderen, met een merkbare herschikking in de ranglijst Beste Luchtvaartmaatschappij ter Wereld. Bovenaan de Skytrax World Airline Awards 2022-lijst van dit jaar staat Qatar Airways, dat voor een record zevende keer is uitgeroepen tot ’s werelds beste luchtvaartmaatschappij in het algemeen, gevolgd door Singapore Airlines en Emirates.

“Qatar Airways was de grootste luchtvaartmaatschappij die tijdens de COVID-19-pandemie consequent heeft gevlogen, waarbij hun netwerk nooit onder de 30 bestemmingen kwam, en die vastberadenheid is duidelijk goed erkend door klanten met deze onderscheiding als luchtvaartmaatschappij van het jaar 2022”, schrijft Edward. Plaisted, CEO van Skytrax. “Het is zowel een unieke als opmerkelijke prestatie voor Qatar Airways om deze toponderscheiding voor de zevende keer te behalen, en we feliciteren hen met dit succes.”

Andere prijzen zijn onder meer de beste luchtvaartmaatschappij voor elke cabine, waarbij de beste eersteklascabine naar Singapore Airlines gaat, de beste businessclass-ervaring wordt toegekend aan Qatar Airways, de beste premium economy-cabine gaat naar Virgin Atlantic Airways en Emirates de prijs voor de beste economy-cabine ophaalt.

Scoot, de budgetmaatschappij van Singapore Airlines, kreeg de prijs voor de beste low-cost luchtvaartmaatschappij op lange afstand en de Plaza Premium Group werd erkend als ’s werelds beste onafhankelijke luchthavenlounge. Delta Air Lines had het meeste succes in Noord-Amerika met zes awards en Turkish Airlines werd uitgeroepen tot de beste luchtvaartmaatschappij van Europa.

Bekijk de top 20 luchtvaartmaatschappijen hieronder en vind hier meer details.

1. Qatar Airways
2. Singapore Airlines
3. Emirates
4. Alle Nippon Airways (ANA)
5. Qantas Airways
6. Japan Airlines
7. Turk Hava Yollari (Turkish Airlines)
8. Air France
9. Korean Air
10. Swiss International Air Lines
11. British Airways
12. Etihad Airways
13. China Southern
14. Hainan Airlines
15. Lufthansa
16. Cathay Pacific
17. KLM
18. EVA Air
19. Virgin Atlantic
20. Vistara

Wanneer vlieg jij weer met de beste luchtvaartmaatschappij ter wereld 2022?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram