Casio schittert met volledig metalen G-SHOCK GM-BM211 horloge-serie met achthoekige bezel

G-SHOCK GM-B2100

Casio schittert met volledig metalen G-SHOCK GM-BM211 horloge-serie met achthoekige bezel

Casio schittert met volledig metalen G-SHOCK GM-B2100-horloges met achthoekige bezel. Ga jij voor de G-SHOCK GM-B2100, GM-B2100BD of GM-B2100GD?

G-SHOCK GM-B2100

Casio heeft zijn populaire label G-SHOCK uitgebreid met een nieuwe serie schokbestendige horloges. Het aanbod bestaat uit drie nieuwe GM-B2100-horloges met een volledig metalen ontwerp, dat nu samenkomt met de iconische achthoekige bezel van de 2100-reeks. Voor welke uitvoering ga jij?

De GA-2100, een moderne interpretatie van de DW-5000C, de allereerste G-SHOCK ooit, kwam in 2019 op de markt. Sindsdien is het eenvoudige, gestroomlijnde ontwerp van de 2100-reeks zeer populair gebleken, vooral onder jongere consumenten.

Deze nieuwe schokbestendige GM-B2100-horloges maken gebruik van roestvrij staal voor het buitenste materiaal van de kast, band en bezel, waarmee de 2100-reeks volgens G-SHOCK een nieuw niveau van klasse bereikt met een volledig metalen constructie en een flitsend ontwerp. Eerlijkheid gebied te zeggen, het is esthetisch inderdaad allemaal erg aantrekkelijk.

De schokbestendige structuur die speciaal is samengesteld voor de iconische vorm van de volledig metalen GMW-B5000, is bij deze G-SHOCK GM-B2100-horloges tevens gebruikt voor de schroefdeksel van de kast, band en bezel. Dit is gedaan om de schokbestendigheid van de met metaal beklede horloges te garanderen. Buffercomponenten van fijne hars zijn daarbij tussen de bezel en de kast ter versteviging aangebracht.

De bezel is een onderdeel dat tijdens de fabricage zorgvuldige processen doorloopt. Eeerst smeden, dan snijden en dan polijsten. Dit onderdeel is nauwkeurig samengesteld voor een complexe wijzerplaat die zowel solide als stijlvol is. Om de kwaliteit van het metaal te accentueren, zijn de onderdelen met verschillende afwerkingen behandeld: de bezel met een cirkelvormige haarlijnafwerking op het bovenoppervlak, de band met een verticale haarlijnafwerking, en de afschuining van de bezel, de knoppen en de achterkant van de kast met een spiegelafwerking.

De wijzerplaat is samengesteld uit meerdere delen om diepte en dimensie te creëren, terwijl de inzetring op de 9-uur positie en de indexmarkeringen zijn behandeld met een afwerking door middel van dampafzetting. Dit alles leidt tot een wijzerplaat die kwaliteit belichaamt en uitstraalt.

Het drietal nieuwe horloges betreft de zilveren GM-B2100D met roestvrijstalen glans, de chique GM-B2100BD met zwarte ion-plating en de GM-B2100GD met helder roségoud. Samen vormen ze een veelzijdig aanbod dat geschikt is voor vrijwel elke stijl en gelegenheid.

De nieuwe horloges bieden overigens tot slot praktisch nut met een Tough Solar-oplaadsysteem, waardoor het niet nodig is om de batterij regelmatig te vervangen. Ze zijn daarnaast uitgerust met Smartphone Link-connectiviteit via Bluetooth voor accurate tijdsweergave en eenvoudige instelling van alarmen, countdown timer, wereldtijd en andere functies vanaf een smartphone-app. Let op, om optimaal gebruik te maken van alle eigenschappen, is het vereist de speciale CASIO WATCHES-app te downloaden.

Prijs en verkrijgbaarheid 

De G-SHOCK GM-B2100D, GM-B2100BD en de GM-B2100GD zijn sinds vorige maand verkrijgbaar bij geselecteerde G-SHOCK PRO dealers en casio.nl. De GM-B2100D heeft een adviesprijs van € 499, de GM-B2100BD en GM-B2100GD kosten je € 549.

G-SHOCK GM-B2100D

G-SHOCK GM-B2100GD

G-SHOCK GM-B2100BD

Post a Comment

#Volg ons op Instagram