WONEN: 6 Keukentrends voor 2022 op een rij

keukentrends 2022

WONEN: 6 Keukentrends voor 2022 op een rij

We hebben 6 keukentrends 2022 voor je op een rij gezet. Tijd voor een nieuwe keuken of een verbouwing van de huidige? Lees snel mee.

keukentrends 2022

De keuken hoort één van je belangrijkste ruimtes in huis te zijn. Daarom mag je er best zaak van maken deze kamer in te richten als echte leefomgeving. Zowel praktisch als esthetisch moet alles hier aangenaam zijn, dus durf te investeren en richt slim en mooi in. Ter inspiratie hebben wij een zestal belangrijke keukentrends 2022 voor je op een rij gezet. Welke ontwikkelingen spreken jou aan?

Het interieur kent ieder jaar weer een serie nieuwe introducties of terugkeer van oude invloeden op het gebied van stijl. Natuurlijk is er innovatie, mede dankzij nieuwe technologie, maar er zijn ook trends die vooral het oog bedienen. Of je hoekkeukens of keukens met kookeiland prefereert, er is mooie inspiratie voor allen.

Welke trends zijn dit jaar bepalend? Ontdek hieronder 6 keukentrends 2022.

1. De zwarte keuken dendert door

Alhoewel niet nieuw deze jaargang, blijft de zwarte keukentrend intact voor alle type keukens. Dit betekent dat we zowel volledig zwarte eiland keukens zien, als hoekkeukens met opvallende zwarte elementen – zoals bijvoorbeeld de spoelbak, kraan of handgrepen van de keukenkastjes – en andersom. De kleur leent zich niet alleen voor moderne, strakke keukens, maar zeker ook voor meer landelijke stijlen en uiteraard ook industrieel. Of zwart als kleurtrend weg zal vallen? Wellicht heel geleidelijk, met antraciet en donkergrijs als opvolgers.

2. Antraciet en grijs komen op het palet

Kun je de kleur zwart waarderen, maar is een volledig zwarte keuken je net iets te donker, dan is er goed nieuws. Binnen de keukentrends 2022 vinden we ter aanvulling dit jaar afgeleiden antraciet en grijs terug. Deze kleuren zijn een mooi alternatief en zwarte elementen passen hier naadloos binnen. Of het nu industrieel of modern is, met mat, hoogglans of andere uitvoeringen kun je werkelijk alle kanten op. Oh, en je apparatuur past vaak prachtig subtiel bij dit kleurpalet.

3. Pasteltinten in je keuken

Het kan natuurlijk dat je niks met het grijs-zwarte palet hebt. Liever meer opgewekte kleuren, maar ook niet direct knalkleuren? Pastelkleuren zijn de uitkomst. Deze tijdloze kleurenfamilie leent zich met zijn zachte voorkomen uitstekend voor opvallend gekleurde keukens, zonder dat het teveel wordt. Voor 2022 zijn de pastelkleuren voor in de keuken extra zacht, met bijvoorbeeld mintgroen en zandkleurig beige.

4. Open kasten trekken de aandacht

Een echte woonkeuken hoort natuurlijk een open uitstraling te hebben. Wat dat betreft is het logisch dat open kasten definitief hun intrede doen. We hebben het dan niet over de transparante vitrinekast, maar open rekken gepositioneerd binnen het keukenmeubel, bijvoorbeeld tussen de inbouwkastenwand. Wandplanken, railsystemen, het kan allemaal. Heb je mooie glazen en servies? Show het!

5. Duurzame keukenbladen

Duurzaamheid regeert – steeds meer – en dat betekent dat we ook in de keuken aan de beurt zijn. Natuurproducten mogen aanwezig zijn en hebben zeker alle potentie. Het granieten keukenblad kende je natuurlijk allang als natuurproduct, maar het kan vaak een stuk duurzamer. Houtlooks, marmerlooks, betonlooks, er zijn veel stijlen en kleuren. Vraag eens bij de keukenboer naar de duurzaamheid van het blad dat je mooi vindt.

6. Koperen en gouden details

De kleuren koper en goud zijn dit jaar nog altijd krachtig en aanwezig. Ze sluiten uiteraard ook heel fraai aan bij de eerder genoemde trendkleuren zwart, antraciet en grijs. De luxe kleuren zijn er voor handvaten, kranen, lampen en spoelbakken, maar kijk ook eens naar greeplijsten. Erg mooi!

Welk keukentrends 2022 trekken jouw aandacht?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram