Dit zijn belangrijke sneakertrends voor mannen deze herfst

Sneakertrends voor mannen herfst 2022

Dit zijn belangrijke sneakertrends voor mannen deze herfst

De belangrijke sneakertrends voor mannen deze herfst 2022? Wij hebben een aantal van op een rij gezet.

Sneakertrends voor mannen herfst 2022

Draag je als man graag sneakers en heb je inmiddels een uitgebreide collectie die voorlopig nog blijft groeien? Dan ben je zeker niet de enige. Ondanks de nieuwe releases van talloze andere soorten schoenen geven nog steeds veel mannen de voorkeur aan sneakers. Logisch ook, aangezien sneakers met nagenoeg alle outfits te combineren zijn.

Laten we voorop stellen dat sneakers fijn lopen. Je kunt ze probleemloos de gehele dag dragen, lange wandelingen maken en werkzaamheden mee uitvoeren. Ook als je fysiek werk uitvoert, is het erg fijn om goede sneakers te dragen. Daarnaast zijn ze bij uitstek geschikt voor de gekste vormen, kleuren en dus uitvoeringen, waarmee jij jezelf kunt onderscheiden van de rest. Wel stijlvol houden uiteraard, hè.

Ben je voor de komende herfst nog op zoek naar nieuwe sneakers? Dan is het advies om vooral de actuele sneakertrends in de gaten te houden. Ook voor deze herfst 2022 vallen enkele sneakertrends namelijk direct op.

Veel mannen gaan voor kwaliteit

Lijkt vanzelfsprekend, maar toch zijn er gemiddeld genomen zat mannen die gaan voor een goedkoop model, onder het mom van ‘fashion interesseert mij niet’. Prima, maar ‘goedkoop is duurkoop’ is niet zomaar bedacht. De meeste sneakers zijn niet iets prijziger omdat ze er hip en trendy uitzien, nee, ze beschikken tevens over een stevige zool, comfortabele loop en goede pasvorm. Gelukkig ziet de gemiddelde man in ons land dit steeds beter in.

Het gevolg is dat veel mannen besluiten om te investeren in goede sneakers. Koop je bijvoorbeeld Mason Garments sneakers heren? Dan weet je dat je deze herfst van deze sneakers geniet, maar ook de volgende herfstperiodes nog. Voor de sneakers van merken als Mason Garments betaal je wellicht iets meer geld, maar hier krijg je wel kwaliteit voor terug. En daarmee ook een lange levensduur. Het is in ieder geval een trend dat veel mannen tegenwoordig voor kwaliteit gaan. Durf te investeren in je schoenen en dus je dagelijkse activiteiten.

Sneakertrends voor mannen herfst 2022

Dikke(re) zolen

Jarenlang hebben sneakers een dunne- tot middeldikke zool gehad. Dit was jarenlang in de mode, maar dat is in de afgelopen tijd veranderd. Als je naar de huidige sneakers gaat, zie je veel sneakers met dikke zolen naar voren komen. Deze zolen leveren meerdere voordelen op:

  • De zolen zorgen voor veel comfort. Doordat de zolen dik(ker) zijn, vangen deze het gewicht van je lichaam perfect op. Je loopt hierdoor nog comfortabeler op deze sneakers.
  • De zolen brengen een unieke uitstraling met zich mee. Door de dikkere zolen krijgen sneakers ook een andere uitstraling. Het is aan jou om te bepalen of je deze uitstraling wel of niet mooi vindt. Dad shoes zijn wat ons betreft nog altijd gewenst.

Sneakers met meerdere kleuren

Meer merken kiezen ervoor om hun sneakers in meerdere kleuren uit te voeren. Daar waar veel merken hun witte sneakers nog volledig wit hielden, is dat nu allang niet meer het geval. Witte sneakers met bruine en blauwe details, rood en groen, je ziet ze veelvuldig. En niet alleen meer bij de high-end labels!

Door deze extra details in kleur toe te voegen, spreken de sneakers net een stuk meer. Bovendien ben je hierdoor in staat om de sneakers op nog interessante wijze met outfits te combineren. Let er wel op dat je niet gaat vloeken met de kleuren. De juiste kleurcombinaties zijn, hoe klein het gekleurde detail op de sneaker ook is, altijd van belang.

Sneakertrends voor mannen herfst 2022

Post a Comment

#Volg ons op Instagram