ONDERNEMEN: Wat zijn FEFCO codes?

Wat zijn FEFCO codes

ONDERNEMEN: Wat zijn FEFCO codes?

Wat zijn FEFCO codes? Ondernemers die gebruik gaan maken van transport met dozen opgelet, dit moet je weten.

Wat zijn FEFCO codes

De FEFCO-code draait om het internationaal toegepaste systeem voor het ontwerpen van golfkartonverpakkingen. Het bevat het ontwerp van de meest voorkomende doostypes met een codenummer dat aan elk ontwerp is toegewezen, waardoor het een gemakkelijk hulpmiddel is voor de papierverpakkingsindustrie. Handige info dus voor ondernemers die verzendingen gaan inzetten met behulp van deze dozen.

Geschiedenis FEFCO codes

De code is oorspronkelijk ontwikkeld door FEFCO aan het eind van de jaren zestig. FEFCO is een afkorting voor Fédération Européenne des Fabricants de Carton Ondulé, de Europese Federatie van Golfkartonfabrikanten. Met de komst van de code werden lange en gecompliceerde verbale beschrijvingen van de verpakkingsconstructie vervangen door duidelijke codes en ontwerpen. Dit creëerde een eenduidige en ​​gemeenschappelijke basis voor interne communicatie met klanten over de hele wereld.

De 12e en huidige versie van de FEFCO-code weerspiegelt de ontwikkelingen in de golfkartonindustrie, nieuwe technologieën, marktveranderingen en meer dan honderd nieuwe ontwerpen. Zo is er onder meer een nieuwe serie met betrekking tot retail en e-commerce.

FEFCO code Amerikaanse vouwdoos

De Amerikaanse vouwdoos wordt veruit het meest gebruikt. De code voor dit type doos is FEFCO 0201. De kartonnen doos heeft twee kleppen aan de bovenkant en twee kleppen aan de onderkant. Deze kleppen sluiten naadloos op elkaar aan. De Amerikaanse vouwdoos is heel klein op te vouwen en dus makkelijk te bewaren. Ook is de doos is in tal van formaten verkrijgbaar, waardoor dit een populaire keuze is.

FEFCO code vouwdoos

De vouwdoos verschilt van de Amerikaanse vouwdoos omdat de kleppen elkaar overlappen. Deze doos is uitermate geschikt voor het verpakken en vervoeren van zware producten. De FEFCO code die bij de vouwdoos past is FEFCO 0203.

FEFCO code postdoos

De postdoos is specifiek ontworpen als verzenddoos. Dit type dos deukt weinig in bij vervoer door pakketdiensten. Je hebt de keuze uit verschillende formaten. Zo is de postdoos verkrijgbaar als standaard formaat, maar ook als brievenbusdoos. Zo wordt het pakketje wat kleiner en past deze perfect door de brievenbus. De FEFCO code van de postdoos is 0427.

Doos op maat

Er zijn nog veel meer FEFCO codes om verschillende soorten dozen te onderscheiden. Deze standaard modellen zijn op hun beurt weer verkrijgbaar in diverse formaten. Zo vind je altijd een doos die past bij jouw behoeften en wensen, of je nu op zoek bent naar een grote en stevige verhuisdoos of een kleine draaiwikkelverpakking (FEFCO 0473) voor het verzenden van een boek.

Dozen op maat laten maken behoort ook tot de mogelijkheden. Op deze manier bespaar je ruimte en verzend je jouw pakketten op een duurzame manier. Ook wordt de inhoud van het pakket optimaal beschermt als je gebruik maakt van een doos op maat.

Wat zijn FEFCO codes? Nu heb je het antwoord!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram