Apple lanceert iOS 16 met aantal nieuwe functionaliteiten

Apple iOS 16 nieuwe functies

Apple lanceert iOS 16 met aantal nieuwe functionaliteiten

Apple iOS 16 is gelanceerd met aantal nieuwe functionaliteiten. De nieuwe iOS-update is nu beschikbaar voor iPhone 8 en latere modellen.

Apple iOS 16 nieuwe functies

Apple heeft iOS 16 onthuld, een gratis software-update die vanaf vandaag beschikbaar is voor de iPhone 8 en latere modellen. Het bedrijf kondigde het nieuws aan en noemde iOS 16 “de grootste update ooit voor het vergrendelscherm”, waardoor iPhone-bezitters een meer persoonlijke ervaring krijgen.

Hoewel veel gebruikers voorheen waarschijnlijk niet regelmatig over hun vergrendelingsscherm hebben nagedacht, heeft Apple desondanks de mogelijkheid geïntroduceerd om een ​​diepte-effect aan hun achtergrond toe te voegen, evenals de mogelijkheid om het lettertype en de typestijl waarmee de tijd wordt weergegeven, te wijzigen.

Gebruikers hebben nu de mogelijkheid om ofwel een enkele foto als achtergrond te tonen of een galerij die langs verschillende, geselecteerde foto’s schuift. Apple biedt ook zijn eigen vooraf samengestelde galerijen aan, waaronder een weergalerij die de huidige weersomstandigheden gedurende de dag weerspiegelt. Voor sterrenkijkers biedt de astronomiegalerij van Apple verschillende weergaven van de aarde, de maan en het zonnestelsel.

Afgezien van het esthetische uiterlijk van het vergrendelscherm, maken nieuwe widgets het voor iOS-gebruikers gemakkelijker om snel toegang te krijgen tot informatie, zoals alarmen, tijdzones, agenda-afspraken en meer. Meldingen verschijnen onderaan het vergrendelingsscherm in een uitgevouwen lijst, een stapel of als een tellingsweergave op basis van de voorkeuren van een gebruiker.

Apple heeft iPhone-bezitters bovendien meer manieren gegeven om met elkaar te communiceren via iMessage. Gebruikers kunnen iMessage gebruiken om inhoud zoals films of muziek te synchroniseren via SharePlay. De tool kan ook worden gebruikt voor samenwerking op het werk, waarbij gebruikers bestanden met iedereen kunnen delen in een iMessage-thread, zodat ze automatisch toegang krijgen tot documenten. Van daaruit verschijnen updates van bestandsactiviteit bovenaan de thread.

Andere functies in iOS 16 zijn onder meer een nieuwe “Focus”-modus, live-tekstverbeteringen en verbeterde Safari-beveiliging. Degenen die geïnteresseerd zijn in het zien van alle nieuwe toevoegingen aan de iPhone via iOS 16, kunnen de officiële aankondiging van Apple bekijken.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram