Zeg vaarwel tegen zweetplekken deze laatste zomerperiode!

tips tegen zweten

Zeg vaarwel tegen zweetplekken deze laatste zomerperiode!

Tips nodig tegen zweetoksels en andere plekken waar je geen zweet wilt? Lees mee en zeg vaarwel tegen zweetplekken deze laatste zomerperiode! 

tips tegen zweten

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn; droge oksels. Weinig is irritanter dan op warme zomerdagen extreem zweten. Met natte plekken, nare geurtjes en ongemakkelijke situaties tot gevolg. We zweten allemaal, want dat is nodig om onze lichaamstemperatuur op peil te houden. Er zijn echter ook mensen die meer zweten dan normaal is, en da vormt een lastig probleem. Zijn er oplossingen? Jazeker, want met de tips en tricks hieronder kun je deze zomer afsluiten met droge oksels. 

Overmatig zweten

Sommige mensen zweten aanzienlijk meer zodra de temperaturen hoger worden, wanneer ze inspanning leveren en wanneer ze zenuwachtig of gespannen zijn. Overmatig zweten wordt ook wel ‘Hyperhidrosis’ genoemd en is vaak te herkennen aan zwetende oksels, rug, handen en voeten. Deze mensen moeten ook vaak meerdere keren per dag hun kleding verschonen.

Oorzaak van overmatig zweten

Voor overmatig zweten is niet direct één oorzaak aan te wijzen. In veel gevallen is het aangeboren, maar komt het pas tot uiting in de puberteit. Overmatig zweten kan ook komen door een zenuwafwijking die zich pas later in je leven ontwikkeld. Andere factoren zoals overgewicht, hormonale schommelingen, de overgang, infecties, geneesmiddelen of ziektes kunnen overmatig zweten veroorzaken. Mentale problemen zoals stress en spanningen kunnen ook een negatieve werking hebben op zweten.

Oplossingen tegen overmatig zweten

  1. Hygiëne
   Als je veel zweet is hygiëne erg belangrijk. Oud zweet kan door bacteriën een nare geur achterlaten. Door je goed te wassen en tijdig schone kleren aan te trekken voorkom je dat er een ophoping van zweet ontstaat. Gebruik daarnaast altijd een goede deodorant, het liefst zonder aluminium, omdat dit irritatie kan veroorzaken bij veel gebruik.
  2. Voeding
   Heb je snel last van zweten dan kun je pittig eten maar beter laten staan. Door rode pepers worden de zenuwen in je mond gestimuleerd, waardoor je lichaam een seintje krijgt dat je het warm hebt. Met als resultaat dat je gaat zweten om je lichaamstemperatuur te verlagen. Te veel koffie heeft ook een negatief effect op zweten. Door cafeïne gaat je hartslag omhoog en begin je te zweten. Tot slot is alcohol ook een boosdoener. Alcohol wordt door je lichaam gezien als gif en wilt dit zo snel mogelijk uit je lichaam krijgen. Door te zweten zweet je dus de alcohol als het ware uit je lichaam.
  3. Kleding
   Door luchtige kleding te dragen van natuurlijke materialen is er een kleinere kans dat je veel gaat zweten. Katoen ademt veel meer dan synthetische materialen. Heb je last van zwetende voeten dan zijn leren sandalen met blote voeten in de zomer verstandig.

 

Botox behandeling 

Mochten bovenstaande tips voor jou niet werken dan zijn er ook behandelingen mogelijk die jouw lichaam op bepaalde plekken kunnen laten stoppen met zweten.
Botox wordt vaak gezien als een middel tegen rimpels, maar medisch gezien kan Botox ook veel problemen oplossen.

Botox laat het signaal van de zenuw naar de zweetklier tijdelijk stoppen. Een anti-transpiratie behandeling wordt uitgevoerd met kleine injecties in de oksels. Je hebt ongeveer 4-6 maanden plezier van het resultaat. Als je de behandeling consequent herhaalt kan je zomaar 6-9 maanden droge oksels houden.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram