4 TIPS: Thuiskantoor ergonomisch inrichten

thuiskantoor ergonomisch inrichten tips

4 TIPS: Thuiskantoor ergonomisch inrichten

Jouw thuiskantoor ergonomisch inrichten? Thuis werken is populair, maar dat betekent wel dat je enkele thuiskantoor inrichting tips niet mag vergeten.

thuiskantoor ergonomisch inrichten tips

Alhoewel menigeen het al deed vóór de lockdowns, werd thuiswerken gedurende de afgelopen jaren noodgedwongen voor velen de zakelijke norm. Nadat we ons echter weer konden melden op kantoor, kozen veel werkgevers en werknemers er desondanks voor om wekelijks ook vanuit huis te werken. Top, maar let wel, je moet een thuiskantoor ergonomisch inrichten om optimaal te kunnen presteren.

Wie vanuit huis werk dient te beseffen dat het comfort van de bank of eetkamerstoel niet bijdraagt aan een goede werkhouding, met alle gevolgen van dien. Comfort in de context van werken vraagt om andere zaken, waarbij ergonomie essentieel is. Wie productief wil zijn – en dit voor langere tijd – dient het thuiskantoor inrichten serieus te nemen. Niet alleen voldoende pauze nemen en even een rondje lopen zijn belangrijk voor lichaam en geest, maar ook de thuiskantoorinrichting zelf.

Om een handje te helpen hebben wij een aantal tips om het thuiskantoor ergonomisch inrichten te vergemakkelijken.

1. Ergonomische bureaustoel

Wie start met het inrichten van een thuiskantoor begint met een ergonomische bureaustoel. Deze werkstoel dien niet alleen comfortabel te zitten, maar moet tevens voldoende steun in de rug bieden en dus zorgen voor een juiste houding. Ook mag dit thuiskantoormeubelstuk verstelbaar zijn, om indien nodig aan te kunnen worden gepast aan jouw fysiek. Moet de vrouw of het kroost gebruik maken van het thuiskantoor, dan is deze flexibiliteit extra handig.

2. Geschikt bureau

Nee, het schoolbureau dat al jaren onder het stof staat op zolder zal hoogstwaarschijnlijk niet geschikt zijn. Zeker niet voor langere periode. Bij een goede ergonomische bureaustoel hoort ook een degelijk bureau. Je spendeert veel tijd achter een bureau, dus investeer in een exemplaar van goede kwaliteit, met de correcte afmetingen in breedte, diepte en hoogte, en eventueel met verstelbaarheid om erachter te staan. Dergelijke zit-sta bureaus zijn ideaal, want je kunt dan ook af en toe staand werken. Erg belangrijk tijdens een werkdag.

3. Goede hoogte voor laptop- of computerscherm

Je thuiskantoor is voorzien van een geweldige bureaustoel en een perfect bureau. Niet handig als vervolgens het beeldscherm van jouw laptop of computer veel te laag staat. Je wilt hoofd-, nek- en rugpijn voorkomen, dus dien je ook het scherm op de juiste hoogte te plaatsen. Dit kan betekenen dat je een standaard moet kopen voor je laptop of het PC-scherm hoger moet instellen. Gebruikers van een extern toetsenbord en muis kunnen ook al dan niet tijdelijk een stapel boeken onder hun PC-scherm of laptop plaatsen.

4. Ergonomisch toetsenbord en muis

De woorden toetsenbord en muis vielen al, en dat is niet voor niks. De juiste set kan namelijk eveneens bijdragen aan een betere werkhouding en dus een gezondere jij aan het einde van een lange werkdag. Ook een ergonomisch toetsenbord en muis bestaan, dus schaf deze aan. Ze zijn speciaal ontworpen voor comfortabel en ergonomisch gebruik, en komen in diverse designs. Kijk dus goed welke modellen bij jou passen en laat je eventueel adviseren door een expert.

Wanneer staat het thuiskantoor ergonomisch inrichten in jouw agenda?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram