Je woonkamer restylen? Denk aan deze tips!

woonkamer restylen tips

Je woonkamer restylen? Denk aan deze tips!

Je woonkamer restylen? Denk aan deze tips met betrekking tot verven, lampen en foto’s binnen het interieur.

woonkamer restylen tips

De woonkamer is over het algemeen de ruimte waarin jij het meeste tijd zult spenderen. Dit is immers de ruimte waar je met je vrienden een biertje drinkt, een voetbalwedstrijd bekijkt of lekker met je partner een romcom aanzet. Het is dan ook zaak dat jij 100% content bent met de manier waarop jouw woonkamer eruit ziet. Alleen dan kun je namelijk optimaal genieten in jouw eigen woonkamer. Ben jij nu niet 100% tevreden met de uitstraling of de inrichting van jouw woonkamer? Lees dan snel verder.

Vandaag geven we je enkele tips die je kunnen helpen bij het restylen van jouw woonkamer. Heb je al ideeën?

Verven

De muren zijn van enorme invloed op een uitstraling van een woonkamer. Deze nemen immers een enorm deel van het zichtveld in. Als jij je woonkamer volledig wilt restylen, dan is het verven van de muren een van de veranderingen die je zeker moet overwegen. Het leuke van verven is dat het ook nog eens vrij gemakkelijk is. Met een paar uurtjes werk heb je een nieuwe kleur op de muur en een woonkamer met een volledig nieuwe uitstraling.

Lampen

De lampen in een woonkamer zijn belangrijker dan de meeste mensen zullen denken. Dit komt met name doordat men lampen ziet als iets functioneels en niet per sé als een stijl object. Lampen kunnen dit echter wel zijn. Bekijk bijvoorbeeld eens de mogelijkheden omtrent industriële lampen. Deze zijn niet alleen functioneel, maar kunnen qua uitstraling ook daadwerkelijk iets toevoegen aan de woonkamer. Let er hierbij wel op dat je niet teveel industriële lampen ophangt in een klassieke woonkamer. Dit kan de balans in stijlen namelijk al snel verstoren. Kies nooit voor te veel stijlen tegelijk.

Foto’s

Het plaatsen van foto’s in een woonkamer is iets dat we iedereen kunnen aanraden. Het maakt een kamer namelijk niet alleen gezelliger, maar ook een stuk persoonlijker. Ze voegen dus op twee manieren iets toe aan een woonkamer.

Als je van plan bent om foto’s aan je interieur toe te voegen, dan heb je tal van keuzes. Zo kun je een foto laten afdrukken op canvas, maar kun je er ook voor kiezen om een klein fotolijstje te plaatsen of bijvoorbeeld te kiezen voor fotobehang. Alle mogelijkheden rondom foto’s hebben een mooie impact op de uitstraling van de woonkamer, maar iedere mogelijkheid heeft zijn eigen sterkte van impact. Een muur van fotobehang zal een woonkamer dan ook anders beïnvloeden dan één kleine foto die op een kastje geplaatst wordt.

Wanneer ga jij de woonkamer restylen?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram