“Apple huurt Lamborghini-manager in om elektrische auto te ontwikkelen”

Apple Lamborghini manager elektrische auto

“Apple huurt Lamborghini-manager in om elektrische auto te ontwikkelen”

“Apple huurt een voormalig Lamborghini-manager in om een elektrische auto te ontwikkelen.” Luigi Taraborrelli werkte aan de Urus, Aventador en meer.

Apple Lamborghini manager elektrische auto

Volgens Bloomberg’s Mark Gurman heeft Apple een voormalige Lamborghini-manager ingehuurd om zijn voor al langere tijd geruchtmakende elektrische auto te ontwikkelen. De gerapporteerde in dienstneming van Luigi Taraborrelli, betekent dat het Amerikaanse technologiebedrijf iemand aanstelt die 20 jaar bij het Italiaanse luxe autobedrijf werkte en meest recentelijk nog het hoofd van chassis en voertuigdynamica was.

Taraborrelli voegt zich bij het EV-team van Apple als één van de meest senior managers, dankzij zijn jarenlange ervaring, aldus Gurman. Bij Lamborghini werkte hij aan de ontwikkeling van modellen, waaronder de Urus, Huracan en Aventador, naast enkele conceptauto’s.

Gurman merkte op dat Apple naast de voormalig Lamborghini-manager eerder dit jaar tevens een voormalige oude werknemer van Ford en de voormalige chef van autofabrikant Canoo heeft aangenomen, evenals de voormalig chef automatische piloot bij Tesla.

Terwijl Apple een ervaren team uitbouwt voor zijn aanstaande EV, die voor het eerst in de geruchtenmolen opdook medio 2014, meldde Gurman ook dat het technologiebedrijf momenteel een releasedatum voor de auto op het oog heeft ergens in 2025.

 

Post a Comment

#Volg ons op Instagram