5 voordelen van private lease auto rijden

5 voordelen van private lease auto rijden

5 voordelen van private lease auto rijden

Staat een auto leasen op de planning en heb je enkele tips en informatie nodig? Wij hebben 5 voordelen van private lease auto rijden op een rij gezet.

5 voordelen van private lease auto rijden

Het hebben van een auto geeft je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Is het niet voor het rijden naar jouw werk, dan wel voor het erop uitgaan in het weekend. Niet voor niets waren er op 1 januari 2022 ongeveer 9 miljoen auto’s op de Nederlandse wegen te vinden. De meeste mensen zullen voorkeur hebben voor het kopen van een eigen auto, echter is dit niet voor iedereen weggelegd. Een auto kost nu eenmaal veel geld. Om die reden is private lease auto rijden inmiddels ook razend populair.

In dit artikel gaan we hier dieper op in en vertellen we je over 5 voordelen van het private lease autorijden.

Wat betekent private lease?

Private lease auto rijden is eigenlijk vergelijkbaar met het huren van een auto. Vaak is dit vanuit de zaak geregeld, waarbij je voor een bepaalde periode een contract afsluit. Hierin komen onder andere zaken als het verwachte aantal te rijden kilometers terug. Als het contract afloopt, dan lever je de auto gewoon weer in. Op deze manier ben je een stuk minder geld kwijt dan het aanschaffen van een eigen auto. Wat private lease auto’s betreft, zoek je natuurlijk naar het beste en het goedkoopste aanbod. Hieronder vertellen we je waarom private lease nu eigenlijk zo aantrekkelijk is.

1. Geen onderhoudskosten

Aangezien jij de auto als het ware huurt, heb jij geen kosten aan onderhoud. Zo hoef je bijvoorbeeld niet op te draaien voor eventuele Apk-keuringen of andere zaken. Dit geldt ook in het geval van eventuele schade. Dit omdat de auto’s altijd verzekerd zijn en het eigen risico redelijk laag is. De kans op bijvoorbeeld slijtage is voor jou ook erg laag, aangezien je de auto toch maar maximaal voor een paar jaar in bezit hebt.

2. Duidelijk inzicht in de kosten

Een tweede voordeel van het private lease auto rijden is dat je elke maand weet hoeveel geld je kwijt bent aan de auto. Vaak is er een vastgesteld bedrag wat je per maand kwijt bent. Met een beetje mazzel kun je ook nog eens de benzinekosten bij je werk verhalen. Er zijn amper onvoorziene kosten te bedenken, aangezien de hierboven genoemde schadegevallen buiten jouw verantwoordelijkheid vallen.

3, Geen spaargeld

Ken je dat gevoel dat je enorm hard probeert te sparen, maar dat het helaas net even te langzaam gaat? Je hebt grote plannen voor het aanschaffen van jouw favoriete auto en dan gaat net de vaatwasser stuk. Dag spaargeld. Een voordeel van private lease is dat je hier geen grote spaarrekening voor nodig hebt, aangezien je maar een relatief klein bedrag kwijt bent aan de auto. Dit zorgt ervoor dat je ook zonder spaarrekening gewoon een prima auto onder je kont kan hebben.

4. Vervangend vervoer

Uiteraard kan het voorkomen dat er iets gebeurd met de auto. Laten we in eerste instantie hopen dat het geen invloed heeft op jouw gezondheid. Echter is het mogelijk dat de auto naar de garage moet, waardoor jij even met een probleem zit. Dit geldt gelukkig niet voor private lease. In het geval van een niet werkende auto, krijg je direct vervangend vervoer. Dit is vaak binnen een dag geregeld, waardoor jij jezelf niet in allerlei bochten hoeft te wringen om maar naar werk te kunnen gaan.

5. Geen bijtelling

Het laatste voordeel voor private lease auto rijden is dat je geen extra bijtelling hoeft te betalen. Het leasecontract wordt namelijk privé afgesloten, waardoor je hiervan wordt vrijgesteld. En het wordt nog mooier. Als jij zzp’er bent en je gebruikt de private lease auto ook zakelijk, dan kun je de kosten hiervoor aftrekken van jouw winst. Dit scheelt uiteindelijk weer wat belastinggeld.

Minder verantwoordelijkheden en risico’s

Na het lezen van dit artikel ben je een stuk beter op de hoogte van private lease autorijden. Aan de hand van de 5 voordelen hopen we dat je een weloverwogen keuze kunt maken. Het alomvattende grote voordeel is dat je buiten dat je op de weg moet letten, amper verantwoordelijkheden hebt. Alle bijkomende kosten, behalve het eigen risico bij eventuele schade, komt op het conto van de lease maatschappij. Uiteraard is dit geen vrijbrief om maar wat aan te rommelen, wel scheelt het een hoop heisa.

Ben jij inmiddels overtuigd? Ga dan eens op onderzoek naar het soort auto’s dat beschikbaar is en wie weet heb jij alsnog de mogelijkheid om tegen een veel lagere prijs in de auto van je dromen te rijden.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram