Al dan niet gratis Formule 1 streamen via de beste livestreams

gratis Formule 1 streamen beste livestreams legaal

Al dan niet gratis Formule 1 streamen via de beste livestreams

Gratis Formule 1 streamen? Een aantal tips voor legaal online kijken met de beste livestreams voor Formule 1 op een rij gezet.

gratis Formule 1 streamen beste livestreams legaal

Gratis legaal Formule 1 streamen is mogelijk en wordt door meer mensen dan je denkt gedaan. We hebben het dus niet over illegale livestreams van slechte kwaliteit waar je bij moet wegblijven, maar daadwerkelijk Formule 1 livestreams zoals je ze wilt zien.

Het Formule 1-seizoen kende vorig jaar een waanzinnige climax. Het heeft er mede voor gezorgd dat dit jaar alles mogelijk is en dat het stiekem interessanter dan ooit is. Alhoewel Max Verstappen in de afgelopen weekenden goede zaken deed, is het echt nog geen uitgemaakte zaak wie de wereldkampioen wordt. Charles Leclerc en Ferrari zijn dit jaar een geduchte concurrent, waarbij wel gezegd dient te worden dat de Monegask niet gevrijwaard blijft van pech en wellicht ook strategische vraagtekens vanuit zijn stal. Mercedes blijft ondertussen iets tegenvallen.

Hoe dan ook, dit seizoen wil je natuurlijk niks missen. En waar je jaren terug, voor het tijdperk smart tv’s en streamen, Formule 1 heel relaxt kon kijken via het standaard zenderpakket, daar ben je nu overgeleverd aan nieuwe partijen.

Tegenwoordig gaat Formule 1 kijken via onze digitale vrienden van ViaPlay. Je opent de app en streamt de race naar je televisie. Moet je uiteraard wel een abonnement hebben. Dit kun je direct afsluiten via hen, maar tevens via providers als KPN of Ziggo. Dit gaat vaak gepaard met een kleine korting – mits je al lid bent of wordt.

Online: Formule 1 streamen

Toch zijn er alternatieven voor ViaPlay. Je begrijpt dat je automatisch uitkomt in de digitale wereld, online, waar helaas veel verraderlijke en illegale streams worden aangeboden. Niet alleen strafbaar, maar vaak ook gepaard gaande met discutabele websites met virussen. Oppassen geblazen dus.

De Formule 1 livestreams waar wij het over hebben zijn legaal, waarbij sommigen in feite gratis zijn. Zo is er bijvoorbeeld F1TV, waar bij je een abonnement koopt, dat nu een aantal jaar bestaat en nog steeds doorontwikkelt. Met F1TV kun jealles zelf bepalen, van het commentaar tot het beeld – met telemetrie, in-car of op de baan – alles kun je volgen. Overigens beschikken ze ook over een online archief, met alles van de afgelopen 30 jaar. Wie dus de opkomst van Max Verstappen en het Oostenrijkse Red Bull Racing nog eens wil terugkijken kan lekker bingewatchen.

Gratis Formule 1 kijken met VPN

In het land van herkomst van Verstappens renstal kan men overigens Formule 1 op een meer klassieke wijze kijken. Oostenrijkers kijken zonder extra kosten naar zender ServusTV, waar Formule 1 gratis kijken dus realiteit is. Normaal gesproken kun je hier vanuit Nederland niet naar kijken, maar gelukkig biedt een VPN oplossing.

ServusTV is niet alleen stabiel, het is ook nog eens een gratis en legale stream. De race bekijken in goede kwaliteit en legaal. Dus ook geen schokkend beeld, slechte verbinding, pop-ups en virussen, zoals bij de verwerpelijke illegale streams.

Naast ServusTV is ook RTL Luxembourg een mooie optie. Ook niet te bekijken vanuit Nederland, maar een VPN-verbinding biedt soelaas. Verwacht hier wel Frans commentaar. Zender SRF is daarnaast eveneens een optie, met Duits in Zwitsers accent, evenals RTHS als Band F1 in Albanië en Brazilië.

Nederlandse streams kijken vanuit het buitenland

Een VPN biedt je niet alleen toegang tot buitenlandse kanalen, maar geeft jou ook toegang tot Nederlandse zender als je zelf buiten de landsgrenzen bent. Formule 1 kijken vanaf je vakantieadres kan normaal gesproken niet via jouw abonnement bij Ziggo, F1TV en ViaPlay. VPN heeft dan de oplossing om gewoon via jouw eigen app en inloggegevens te kijken.

Formule 1 kijken via een VPN kent een hoop voordelen. Het kost niet alleen minder dan ViaPlay of F1TV, vaak zijn de livestreams stabieler. Daarbij kan de beeldkwaliteit wel eens beter zijn, want bijvoorbeeld Viaplay zendt niet in HD uit.

Legaal Formule 1 streamen, al dan niet gratis, kan dus heel goed dankzij de VPN-tool!

Post a Comment

#Volg ons op Instagram