Porsche koopt naar verluidt 50% van Red Bull Racing

Porsche koopt 50% Red Bull Racing

Porsche koopt naar verluidt 50% van Red Bull Racing

Porsche koopt naar verluidt 50% van Red Bull Racing en is hiermee op weg naar een 10-jarige samenwerking. Zien we Max Verstappen binnenkort in een Porsche?

Porsche koopt naar verluidt 50% van Red Bull Racing

Volkswagen Group CEO Herbert Diess onthulde eerder dat twee van zijn dochterondernemingen, Audi en Porsche, de Formule 1 zouden betreden. Hij deed dit toentertijd zonder specifieke details te onthullen. Volgens documenten die door Motorsport.com zijn onthuld, heeft Porsche nu echter de Marokkaanse Conseil de la Concurrence op de hoogte gebracht van diens plannen voor een 10-jarige samenwerking met Red Bull Racing, dat een belang van 50 procent in Red Bull Technology en zijn Formule 1-team omvat.

Van Porsche en Red Bull Racing wordt verwacht dat ze samen een krachtbron ontwikkelen die waarschijnlijk ook zal worden gebruikt door Red Bull’s zusterraceteam AlphaTauri. Hoewel Honda eind 2021 uit de F1 stapte, zal de Japanse autofabrikant Red Bull tot eind 2025 nog van complete motoren voorzien, wat sommigen doet geloven dat het Porsche-partnerschap officieel pas in 2026 van start zal gaan. De terugkeer van Porsche markeert het derde hoofdstuk van de automaker in de Formule 1, die tussen 1957 en 1964 zijn constructeursdebuut maakte, voordat in 1991 een laatste terugkeer beperkt succes opleverde.

Kijk uit naar de samenwerking die mogelijk op 4 augustus wordt aangekondigd. Houd ons in de gaten voor meer details.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram