Prijs Apple iPhone 14 Pro zal naar verwachting met minstens € 100 stijgen

Apple iPhone 14 Pro prijs € 100 duurder

Prijs Apple iPhone 14 Pro zal naar verwachting met minstens € 100 stijgen

De Apple iPhone 14 Pro prijs zal naar verwachting met minstens € 100 stijgen. Wacht je op deze nieuwe iPhone of ga je toch voor de iPhone 13 Pro?

Apple iPhone 14 Pro prijs € 100 duurder

Nu Apple’s conferentie in de herfst van 2022 nadert, maken iPhone-gebruikers zich op voor een mogelijke upgrade met de release van de iPhone 14. Het hele jaar door draait de geruchtenmolen al met betrekking tot de functies van de iPhone 14 Pro, met onder meer bronnen die melden dat de telefoon groter zou zijn in formaat. Hij zou zelfs een beeldverhouding van 20:9 krijgen. Het laatste gerucht draait echter om de prijs, en het kan zijn dat mensen daarom toch liever bij de iPhone 13 blijven.

Mocht je een fervent Apple-fan zijn en eigenlijk altijd iPhones gebruiken, dan kan het zijn dat je al jaren hetzelfde toestel gebruikt. Kan prima! Niet iedereen wisselt immers elk jaar weer van toestel. Zo kun je best besluiten om je huidige iPhone 13 of iPhone 13 Pro nog een jaartje of twee als toestel te behouden. Niks mis mee, want dit is een uitmuntende telefoon.

Ben je van plan een nieuwe iPhone te kopen en dacht je stiekem aan de aankomende iPhone 14-serie, dan moet echter wel even opletten. Hardnekkige nieuwe geruchten melden namelijk dat de nieuwe iPhone 14 Pro duurder zal zijn dan de iPhone 13 Pro – toen deze nieuw werd geïntroduceerd. Wellicht dat een iPhone 13 kopen toch iets interessanter voor je is als je niet geeft om het nieuwste van het nieuwste en de laatste innovatie.

iphone 13 kopen

De fraaie iPhone 13 kopen/houden is ook prima!

iPhone 14 € 100 duurder

De geruchten in kwestie geven aan dat zowel de iPhone 14 Pro als de iPhone 14 Pro Max elk een prijsverhoging van $ 100 per stuk krijgen, omgerekend momenteel zo’n € 100. Alhoewel de aanschafprijzen van Apple-producten in Amerika per definitie lager liggen, is het een realistische indicatie van wat wij in Nederland kunnen verwachten.

De Pro-variant ziet om te beginnen een stijging van $ 999 naar $ 1.099 van de originele iPhone 13 Pro, en de Pro Max-editie stijgt naar $ 1.199 van de eerdere $ 1.099. Nieuwe informatie geeft ook aan dat het iPhone 14-model een A16 bionische chip zal bevatten, met respectievelijk een 6,1 en 6,7-inch 120 Hz amoled-scherm. De nieuwe versie beschikt ook over iOS 16, Face ID en opslag tot 1TB.

Het valt nog te bezien wat er nog meer zal worden aangekondigd tijdens het Apple-evenement van dit najaar, maar deze nieuwste geruchten volgen in ieder geval op een serie andere interessante berichten. Zo meldden bronnen eerder al dat de altijd veelbesproken notch – nog wel zichtbaar bij de iPhone 13 – bij de iPhone 14 zal verdwijnen. Iets wat veel iPhone-fans toejuicen.

Daarnaast krijgt de nieuwe iPhone wellicht een titanium behuizing, zorgend voor een chiquer design en vooral ook handig met oog op krassen weren. Bovendien is het een stuk lichter dan staal, waardoor het toestel comfortabeler in de hand zal liggen.

Ook verwacht men, zoals gebruikelijk, een flinke upgrade van de camera. De camera van de iPhone 13 (Pro) is uitstekend, maar de innovatie van nu zal worden ingepast in het laatste toestel. Men verwacht een 48-megapixel camera en de optie om 8K-video’s te maken. Het gerucht over een periscopische lens, voor grotere optische zoom, wordt door de meeste experts afgedaan als iets wat pas bij de iPhone 15 zal komen. Wie weet!

Houd ons in ieder geval in de gaten voor meer nieuws over de nieuwe iPhone 14. Oh, en ga jij nu wachten of houd je het bij de iPhone 13?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram