Slimme tips om succesvol spullen te verkopen op de markt en beurs

Slimme tips om succesvol spullen te verkopen op de markt

Slimme tips om succesvol spullen te verkopen op de markt en beurs

Op zoek naar slimme tips om succesvol spullen te verkopen op de markt en beurs? Wij hebben een aantal handigheden voor je op een rij gezet.

Slimme tips om succesvol spullen te verkopen op de markt

Of je nu op een wekelijkse markt staat als groenteman of op kunstbeurs om zelfgemaakte schilderijen te verkopen: het is je doel om zoveel mogelijk spullen te verkopen. Maar hoe krijg je dit nu voor elkaar? De een is een geboren marktverkoper, de ander moet eerst wat trucs leren. In dit artikel vind je praktische tips die je op weg helpen.

Verkopen op de markt

Betalingen: pin en contant

De tijd dat iedereen met contant geld betaalt is voorbij. Zelfs op de markt. Hoewel je contant betalingen natuurlijk nog altijd moet kunnen aannemen – zorg voor voldoende wisselgeld – is het tevens noodzakelijk om een pinapparaat bij je te hebben. Zo voorkom je namelijk dat klanten iets bij je willen kopen, maar vervolgens niet af kunnen rekenen.

Met een mobiel pinapparaat zijn betalingen op de markt goed mogelijk. Nu kun je betalingen accepteren met een mobiele pinautomaat: een compact apparaatje, optioneel met een bonprinter. De transacties zijn voor je klanten snel, veilig en klantvriendelijk. Met bijvoorbeeld een mobiele pinautomaat van myPOS betaal je geen vaste (service)kosten of abonnement. Een simkaart met databundel is inbegrepen. Als verkoper is dit daarom een slimme keuze.

Richt je kraampje netjes in

Op de markt lopen mensen soms in rap tempo langs de stalletjes. In een oogopslag moet men kunnen zien of er iets interessants te koop is. Richt je kraam daarom overzichtelijk en netjes in. Zet alles op een rijtje, leg bijpassende producten bij elkaar en houd de boel netjes. Verkoop je kleding? Dan is het slim om ook een kledingrek met hangers mee te nemen. Kleine prullaria kun je in een bak stoppen, zodat hier doorheen kan worden gesnuffeld. Op sommige markten is het slim om de prijs van je producten direct te vermelden: kijk vooral even om je heen of andere verkopers dit wel of juist niet doen.

Enthousiaste verkoper

Heb je mensen naar je stalletje gelokt? Dan is het zaak om je charmes in de strijd te gooien als enthousiaste verkoper. Sta open voor een praatje, neem de tijd om je potentiële klanten te helpen en beantwoord geduldig alle vragen. Als je kortaf of onaardig doet, lopen de klanten gewoon verder. Een glimlach doet ook veel goeds: zorg dat je vrolijk voor de dag komt. Zo heb je namelijk de gunfactor. Hier kunnen mensen zelfs voor terugkomen als je vaker op dezelfde markt staat – je bouwt een band op.

Extra’s bij je kraampje

Op sommige markten is het toegestaan om net wat meer uit te pakken bij je kraampje. Denk aan grote kledingmarkten. Je kunt je kraam extra gezellig aankleden: hang vlaggetjes op, plaats een vloerkleed onder je stal. Praktische extra’s worden ook gewaardeerd, zoals een spiegel waarin mensen hun outfit kunnen checken bij kledingverkoop. Neem ook altijd tasjes mee om uit te delen, mocht men iets bij je kopen. Verder kun je eraan denken om een muziekboxje mee te brengen en gezellige muziek af te spelen: dit zorgt direct voor sfeer bij jouw stalletje. Een slimme verkooptruc!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram