3 handige tips om te voorkomen dat je nat geregend wordt

3 handige tips nat regenen

3 handige tips om te voorkomen dat je nat geregend wordt

De deur uit met slecht weer? 3 handige tips om te voorkomen dat je nat geregend wordt als je op pad moet tijdens een wolkbreuk of buitje.

3 handige tips nat regenen

Alhoewel we er op kunnen rekenen dat we weer regelmatig in het zonnetje kunnen zitten in de zomer, is het niet onwaarschijnlijk dat je tijdens dit seizoen ook rekening zult moeten houden met fikse regenbuien. What to do?

Misschien is het je wel eens gebeurd; het is een stralende dag en je stapt net de deur uit om naar een belangrijke afspraak te gaan. Halverwege de fietstocht begint het langzaam maar zeker steeds harder te regenen. Je komt kletsnat op de locatie aan en zult de hele dag de klamme kleding moeten dragen. Wanneer je zo’n situatie meemaakt is dit erg frustrerend. Het dragen van natte sokken is geen pretje. Gelukkig zijn er meerdere dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je volledig natgeregend wordt.

Zorg dat je goed op de hoogte bent 

Ten eerste raden we je aan om het weer iedere dag goed in de gaten te houden via een weerapp met de notificaties aan. Kijk je ’s ochtends op je telefoon, dan heb je al een melding met weersverwachting en baseer je de kledingkeuze voor die dag hierop. Wanneer je erachter komt dat er een regenbui op komst is – via bijvoorbeeld Buienradar – dan kun je hier rekening mee houden. Dit lijkt een heel vanzelfsprekende tip, maar toch zien we vaak dat veel Nederlanders erg eigenwijs zijn en het er maar op aan laten komen om vervolgens doorweekt op een afspraak of op het werk aan te komen.

Wees goed voorbereid

Ook een open deur, maar het echt slim zijn om ten alle tijden een kleine, vouwbare paraplu mee te nemen in je tas. Voor noodgevallen! De paraplu’s van tegenwoordig zijn erg licht en klein opvouwbaar, maar kunnen alsnog goede bescherming bieden wanneer het regent. Dit is erg handig wanneer je dan toch in een onverwachte regenbui terecht komt.

Investeer in goede regenkleding

Ken je de plakkerige en zweterige regenkleding nog die je vroeger droeg terwijl je naar school fietste? De kans is groot dat je een hierdoor een sterke afkeer hebt gekregen tegenover regenkleding. Toch is dat vandaag de dag nergens meer voor nodig. Dit komt door de positieve ontwikkelingen in kwaliteit van regenkleding. De gebruikte stoffen zijn luchtiger en de afwerking van de pakken zijn door de jaren heen verbeterd. Zo zijn voldoende merken met een aanbod aan modieuze heren regenpakken. AGU regenkleding voor heren is bijvoorbeeld niet alleen erg stijlvol, maar ook erg handig in gebruik op een regenachtige dag. Voorbijgangers zullen niet eens merken dat je een regenjas draagt!

Post a Comment

#Volg ons op Instagram