Cadillac toont laatste teaser van zijn luxueuze volledig elektrische CELESTIQ

Cadillac CELESTIQ EV info

Cadillac toont laatste teaser van zijn luxueuze volledig elektrische CELESTIQ

Cadillac toont laatste teaser van zijn luxueuze volledig elektrische CELESTIQ. De luxe Cadillac CELESTIQ EV wordt de vlaggenschip sedan van het merk.

Cadillac CELESTIQ EV info

De Cadillac is niet bepaald een veel geziene auto in Nederland, maar in de aanloop naar de volledige onthulling later deze week van de CELESTIQ, heeft het Amerikaanse automerk nog eenmaal een aantal fraaie teasers vrijgegeven die we jullie niet willen onthouden. Het nieuwe luxueuze elektrische voertuig werd voor het eerst getoond tijdens het EV Day-evenement van het bedrijf begin 2020, en nu hebben we meer details.

Elk CELESTIQ-model is bedoeld als aanvulling op de elektrische Cadillac Lyriq en wordt met de hand gebouwd in het internationale centrum van General Motors in Warren, Michigan. De CELESTIQ zal dienen als het nieuwe vlaggenschip van Cadillac.

Wat de CELESTIQ onderscheidt van de Lyriq, is het prijskaartje. Volgens een bericht van The Wall Street Journal, waarin bronnen aan bod komen die bekend zijn met de zaak, zal de CELESTIQ voor ongeveer $ 300.000 worden verkocht in de VS, met minder dan 500 gebouwde modellen per jaar, wat het een van de duurste Cadillacs ooit zou maken.

De CELESTIQ brengt vierwielaandrijving samen met een rijbereik van maar liefst 480  km. Het model laat de handgrepen op de achterdeuren achterwege ten gunste van een gestroomlijnder ontwerp, terwijl het interieur een ruime cabine en een hightech infotainmentsysteem omvat. Elke stoel krijgt een individueel transparant glazen dakpaneel.

“Elke CELESTIQ zal onmiddellijk herkenbaar zijn als uniek, waardoor elke klant een persoonlijke connectie krijgt met Cadillacs nieuwste vlaggenschip”, vertelt CELESTIQ Design Director Erin Crossley. “Met Cadillac die de toekomst van Amerikaanse luxe opnieuw vormgeeft, gaan we een tijdperk in van onbegrensde mogelijkheden en de toekomst van design.”

De Cadillac CELESTIQ wordt op vrijdag 22 juli onthuld door General Motors via Instagram.

Cadillac CELESTIQ EV info

Cadillac CELESTIQ EV info

Cadillac CELESTIQ EV info

 

Post a Comment

#Volg ons op Instagram