Apple biedt hackers $ 2 miljoen als ze nieuwe Lockdown Mode kunnen ontgrendelen

Apple hackers $ 2 miljoen nieuwe Lockdown Mode

Apple biedt hackers $ 2 miljoen als ze nieuwe Lockdown Mode kunnen ontgrendelen

Apple biedt $ 2 miljoen aan hackers die de nieuwe Lockdown Mode-functie kunnen ontgrendelen. De vergrendelingsfunctie is onderdeel van iOS 16.

Apple hackers $ 2 miljoen nieuwe Lockdown Mode

Apple heeft onlangs een Lockdown Mode voor iOS 16 aangekondigd, waarmee personen met een hoog risico op cyberaanvallen in communicatie kunnen blijven terwijl hun risico wordt beperkt.

Om ervoor te zorgen dat niemand de toch al extreme beveiligingsoplossing schendt, biedt Apple tot $ 2.000.000 aan prijzen voor hackers die de Lockdown-modus kunnen misbruiken en omzeilen, bewerend dat dit de hoogste maximale premie-uitbetaling in de branche is. “Apple maakt de veiligste mobiele apparaten op de markt”, zegt Ivan Krstić, hoofd Security Engineering and Architecture van Apple. “Lockdown-modus is een baanbrekende mogelijkheid die onze niet-aflatende toewijding weerspiegelt om gebruikers te beschermen tegen zelfs de zeldzaamste, meest geavanceerde aanvallen.”

De gemiddelde dagelijkse gebruiker heeft nog steeds toegang tot deze functie, al hoeft het echter niet nodig te zijn. De functie is gericht op mensen die vatbaarder zijn voor aanvallen, zoals wereldleiders, beroemdheden en andere invloedrijke personen. Wanneer de functie is ingeschakeld, worden links en bijlagen geblokkeerd in een sms, de meeste javascript wordt geblokkeerd op internet, inkomende FaceTime-oproepen van onbekende nummers zijn geblokkeerd, kunnen bekabelde verbindingen alleen worden gebruikt als de telefoon is ontgrendeld en kunnen configuratieprofielen en apparaatbeheer niet worden geïnstalleerd of geregistreerd.

De Lockdown Mode voor Apple’s gadgets zal dit najaar beschikbaar zijn in iOS 16.

 

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram