Richard Mille RM UP-01 Ferrari is het dunste horloge ter wereld

Richard Mille RM UP-01 Ferrari is dunste horloge ter wereld

Richard Mille RM UP-01 Ferrari is het dunste horloge ter wereld

De Richard Mille RM UP-01 Ferrari is het dunste horloge ter wereld. Het klokje is slechts 1.75mm dik en kost bijna twee miljoen dollar.

Richard Mille RM UP-01 Ferrari is dunste horloge ter wereld

Richard Mille staat bekend om veel zaken, maar ultradunne horloges horen daar normaal gesproken niet bij, dus het feit dat het Zwitserse luxe sporthorlogemerk zojuist ’s werelds dunste horloge heeft gemaakt, komt zeker als een verrassing.

Met slechts 1,75 mm van wijzerplaat tot achterkant is de RM UP-01 Ferrari 0,05 mm – iets minder dan drie procent – ​​dunner dan de vorige recordhouder, de Bulgari Octo Finissimo Ultra.

In tegenstelling tot de Bulgari en zijn voorganger, de Piaget Altiplano Ultimate Concept, gebruikt de nieuwe creatie van Richard Mille een duidelijk uurwerk in plaats van het mechanisme in de achterkant van de kast in te bouwen. Het 4Hz handmatig opgewonden RMUP-01 uurwerk is slechts 1,18 mm dik – en verdient daarmee ook de titel van dunste mechanische beweging ooit gemaakt – en weegt 2,82 gram.

Richard Mille RM UP-01 Ferrari is dunste horloge ter wereld

De basisplaat van het uurwerk en de geskeletteerde bruggen zijn gemaakt van titanium van klasse 5 en ondanks zijn ongeëvenaarde afmetingen heeft de RMUP-01 een respectabele gangreserve van 45 uur via een enkele loop en een fijnmazige hoofdveer.

Zowel het afstellen als het opwinden van het horloge gebeurt via twee geïntegreerde kronen in cassetteband, één voor functieselectie, zichtbaar op de wijzerplaat, terwijl twee saffierkristallen – slechts 0,2 mm dik – de tijdindicator en het regelorgaan bedekken, zodat het horloge waterdicht is tot 10 meter.

Het uurwerk – met een geheel nieuw ultraplat echappement – is ontwikkeld met Audemars Piguet Le Locle, voorheen bekend als Renaud et Papi, en het horloge is ook het eerste uurwerk dat is ontstaan ​​uit de vijfjarige samenwerking tussen Richard Mille en Ferrari die vorig jaar werd aangekondigd . Het horloge heeft een eigen speciale website met meer informatie.

De Richard Mille RM UP-01 Ferrari is gelimiteerd tot 150 stuks en het dunste horloge ter wereld zal bij aankomst ongeveer € 1.72 miljoen kosten.

Richard Mille RM UP-01 Ferrari is dunste horloge ter wereld \ Richard Mille RM UP-01 Ferrari is dunste horloge ter wereld \ Richard Mille RM UP-01 Ferrari is dunste horloge ter wereld \ Richard Mille RM UP-01 Ferrari is dunste horloge ter wereld \ Richard Mille RM UP-01 Ferrari is dunste horloge ter wereld \ Richard Mille RM UP-01 Ferrari is dunste horloge ter wereld

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram