VIDEO: Gehackte Tesla Model S Plaid bereikt record met topsnelheid van bijna 345 km/u

Gehackte Tesla Model S Plaid record snelheid 350 km/u

VIDEO: Gehackte Tesla Model S Plaid bereikt record met topsnelheid van bijna 345 km/u

Een gehackte Tesla Model S Plaid bereikte een recordsnelheid van bijna 350 km/u. Bekijk de video van de recordbrekende Tesla hieronder.

De officiële Tesla Model S Plaid-topsnelheid van 280 km/u is onlangs ruim overschreden, waarbij het record met meer dan 65 km/u is gebroken dankzij een hack in de softwaresystemen van de auto. De prestatie werd mogelijk gemaakt door Guillaume André, de CEO van een in Quebec gevestigd bedrijf genaamd Ingenext, dat gespecialiseerd is in onderdelen, kits en modules die softwarebeperkingen in Tesla’s kunnen ontgrendelen.

Zoals je zou verwachten, had de Amerikaanse autofabrikant de topsnelheid van de Model S Plaid uit veiligheidsoverwegingen beperkt tot ongeveer 280 km/u, maar met een paar hacks slaagde Andre erin om het volledige potentieel van de auto te benutten en een recordsnelheid van 348 km/u te halen. Zoals hij in de video hierboven aangeeft, vereiste het daarnaast niet veel hardwareveranderingen: alleen grotere remmen en high-performance banden voor meer grip en controle.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram