De “beste Ferrari ooit gebouwd” gaat naar de veiling

Ferrari 410 Sport Spider by Scaglietti 1955 rm sotheby's veiling

De “beste Ferrari ooit gebouwd” gaat naar de veiling

De “beste Ferrari ooit gebouwd” gaat naar de RM Sotheby’s veiling. De Ferrari 410 Sport Spider werd bestuurd door Formule 1-legende Juan Manuel Fangio.

Ferrari 410 Sport Spider by Scaglietti 1955 rm sotheby's veiling

Een Ferrari 410 Sport Spider uit 1955 gaat onder de hamer bij RM Sotheby’s. Uitgerust met een 24-bougie 4,9-liter V-12, werd de Italiaanse raceauto bestuurd door de Argentijnse Formule 1-coureur Juan Manuel Fangio, onder wie de sportbolide debuteerde op de 1000 km van Buenos Aires in 1956.

Het voertuig werd later gekocht door John Edgar, waarna het werd bestuurd door Carroll Shelby voor Team Edgar tijdens de seizoenen 1956 en 1957. Shelby won meer races in de Spider dan met welke andere auto ook gedurende zijn racecarrière.

Het slanke rode voertuig is een van de weinige ontworpen en gebouwd door Sergio Scaglietti. Op de originele brandstoftank staat een inscriptie van Shelby met de tekst “Mr. Ferrari vertelde me dat dit de beste Ferrari was die hij ooit heeft gebouwd.”

De raceauto werd ook bestuurd door een hele reeks legendarische coureurs, waaronder Phil Hill, Eugenio Castellotti, Masten Gregory, Richie Ginther, Joakim Bonnier, Bruce Kessler, Jim Rathmann en Chuck Daigh. Uiteindelijk mocht de wagen met pensioen in de jaren 1960.

De Ferrari 410 Sport Spider by Scaglietti uit 1955 wordt in augustus geveild door RM Sotheby’s in Monterey, Californië.

Fotocredits: RM Sotheby’s

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram