Komst “Stranger Things” seizoen 5 kan nog even duren, maar dit weten we nu al

Stranger Things seizoen 5

Komst “Stranger Things” seizoen 5 kan nog even duren, maar dit weten we nu al

Wanneer komt Stranger Things seizoen 5? Het kan nog jaren duren en dit weten we al over het laatste seizoen van de populaire Netflix-serie.

Stranger Things seizoen 5

Voor hen die Stranger Things seizoen 4 Vol. 2 al hebben gebingewatched is het opnieuw afzien. Onze avonturen in Hawkins zijn namelijk voorlopig weer tot een einde gekomen. Maar niet getreurd, want de hitserie van Netflix is uiteraard vernieuwd voor een vijfde seizoen en we zijn dus nog niet klaar om afscheid te nemen. De serie keerde afgelopen vrijdag terug voor het tweede deel van seizoen 4, na een enorme onderbreking sinds seizoen 3. Maar wanneer komt Stranger Things seizoen 5 nu eigenlijk uit?

“Zeven jaar geleden planden we de volledige verhaallijn voor Stranger Things“, schreven bedenkers Matt en Ross Duffer in een open brief aan fans, volgens de Hollywood Reporter. “Destijds voorspelden we dat het verhaal vier tot vijf seizoenen zou duren. Het bleek te groot om in viertallen te vertellen, maar – zoals je zelf zult zien – vliegen we nu richting onze finale.”

Alhoewel de releasedatum voor Stranger Things seizoen 5 nog niet bekend is, weten we sommige dingen al wel.

Stranger Things seizoen 5 wordt het laatste seizoen

Het is bitterzoet, maar waarschijnlijk het beste. Het vijfde seizoen van de serie zal ook de laatste zijn. De jonge cast is nu veel ouder en het moment voor de climax binnen het plot is ook rijp. We zijn uiteraard benieuwd wat de Duffer Brothers hierna gaan doen.

Zelfs als het een spin-off van Stranger Things is, waarvan Variety zegt dat het zou kunnen gebeuren. “We hebben wel een idee voor een spin-off waar we super enthousiast over zijn… maar we hebben het idee nog niet aan iemand verteld, laat staan ​​dat we het hebben geschreven”, onthulden de Duffers. “We denken dat iedereen, inclusief Netflix, verrast zal zijn als ze het concept horen, omdat het heel, heel anders is.” Eén persoon kwam er echter achter. “Finn Wolfhard (Mike) – die een gekke slimme jongen is – heeft goed geraden waar het over zou gaan. Maar afgezien van Finn weet niemand anders het!”

Wat gaat er gebeuren in seizoen 5?

Dit is dus nog nader te bepalen, maar de Duffer Brothers hebben al onthuld dat er tussen de seizoenen een tijdsprong kan plaatsvinden om het verhaal compleet te maken.

“Ik weet zeker dat we een tijdsprong zullen maken”, vertelde Ross aan TV Line. “Idealiter zouden we seizoenen 4 en 5 achter elkaar hebben geschoten, maar er was gewoon geen haalbare manier om dat te doen.”

Wanneer vindt seizoen 5 plaats?

Volgens Variety eerder vroeger dan later. “Tijdens de pandemische onderbreking van zes maanden hebben we seizoen 5 geschetst en gepitcht bij Netflix,” vertelden de Duffers ook aan Variety, “… maar de kloof zou deze keer een stuk korter moeten zijn, vanwege het feit dat we al een plan hebben en we kunnen ons niet voorstellen dat er nog een gedwongen onderbreking van zes maanden zal zijn.” Ik mag hopen van niet!

Hoe lang gaat zal het vijfde seizoen duren?

De laatste afleveringen van seizoen 4 waren lang, vergelijkbaar met een film zelfs. Hoe gaat men dat in seizoen 5 overtreffen? We weten het nog niet, maar we verwachten dat dit wel goed komt.

Houd ons in de gaten voor meer Stranger Things seizoen 5 nieuws!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram