Op wandelvakantie? Dit zijn de belangrijkste kledingstukken om mee te nemen!

wandelvakantie kleding tips wandelen

Op wandelvakantie? Dit zijn de belangrijkste kledingstukken om mee te nemen!

Op wandelvakantie? Dit zijn de belangrijkste kledingstukken om mee te nemen!

wandelvakantie kleding tips wandelen

Het is de perfecte vakantie voor de sportievelingen en avonturiers onder ons: een wandelvakantie! Of je nu in eigen land of in het buitenland gaat wandelen, het is belangrijk om je goed voor te bereiden. Neem ook zeker de juiste kleding mee: comfortabel, praktisch, warm én ademend. Ben je benieuwd wat de belangrijkste kledingstukken zijn? Lees dan zeker verder.

Jas

Zelfs als je naar een warm gebied trekt of in de zomermaanden gaat wandelen, is het essentieel om een goede jas mee te brengen. Het kan namelijk behoorlijk afkoelen, met name in de ochtend- en avonduren. Houd natuurlijk ook rekening met mogelijke regenval! In een regenachtig gebied heb je baat bij een regenjas heren. Een goede capuchon is noodzakelijk, zodat ook je hoofd droog blijft. Als het niet gaat regenen, kun je tevens voor een andere jas kiezen. Welke jas heren je ook meeneemt, zorg in ieder geval dat de jas perfect zit. Je moet er goed in kunnen bewegen.

Shirts

Wat draag je onder je jas? De meeste wandelaars kiezen voor een sportief shirt. Een T-shirt is gebruikelijk, maar op een wat koudere dag kun je ook aan een longsleeve denken. Draag in ieder geval een lichtgewicht en sneldrogend design. Je kunt namelijk best wat vocht verliezen tijdens een wandeling. En dan is het echt niet lekker om in een nat shirt rond te moeten lopen. Schijnt de zon flink? Ga dan niet voor een shirt in een donkere kleur, zoals zwart of donkerblauw, want dit maakt dat je het nog warmer krijgt. Een lichtere kleur is een betere optie!

Lange broek

Uiteraard heb je ook een goede broek nodig. Er zijn speciale wandelbroeken te vinden, die stevig en toch lichtgewicht zijn. Verder hebben deze broeken soms grotere of diepere zakken, zodat je er benodigdheden in kwijt kunt. Maar ook een sportlegging kan comfortabel zijn voor een wandeling. Ga ook hier altijd weer na of je je vrij kunt bewegen. Als je rechtdoor loopt, maar tevens als je bijvoorbeeld een heuvel moet beklimmen. Met name in beboste gebieden is het slim om een lange broek te dragen, zodat insecten niet zomaar bij je benen kunnen komen. Denk aan muggen en teken!

Korte broek

Je kunt ook een korte broek meenemen om in te wandelen: dit zit net wat luchtiger en minder warm. Een goede keuze op warmere dagen, in omgevingen waar niet veel insecten leven. Houd er ook hier weer rekening mee dat de broekzakken groot genoeg moeten zijn. Wil je trouwens een lange en korte broek combineren? Dan is de klassieke afritsbroek er natuurlijk nog altijd te vinden! Voor een wandelvakantie is het een ideale keuze: twee in een.

Sokken

Dat je goede wandelschoenen nodig hebt, hoeven we je hoogstwaarschijnlijk niet te vertellen. Maar wat betreft kleding kun je ook denken aan de juiste sokken. Wandelsokken bieden ondersteuning en houden je voeten droog. Ook voorkom je dat je snel blaren krijgt. Ware must-haves dus!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram