Til je garderobe naar nieuwe hoogten met deze polo shirt trends

polo shirt trends 2022 heren

Til je garderobe naar nieuwe hoogten met deze polo shirt trends

Til je garderobe naar nieuwe hoogten met deze polo shirt trends. Weinig kleding heeft meer klasse dan het poloshirt.

polo shirt trends 2022 heren

Er is geen vorm van atletische kleding die er chiquer uitziet dan een poloshirt. Deze shirts hebben een kraag, een sluiting aan de halslijn en drie knopen. Ze worden van oorsprong gesproken gedragen om te golfen of te tennissen, maar ze zijn inmiddels “gekleed” genoeg voor een countryclub en casual genoeg om te dragen tijdens een dagje op het terras.

Poloshirts zullen nooit echt uit de mode geraken. Ze hebben door de jaren heen verschillende incarnaties doorgemaakt, wat mede te danken is aan het feit dat er een paar verschillende manieren zijn om een ​​poloshirt te dragen. Zo zijn er ook enkele actuele trends waarvan je op de hoogte moet zijn als je een liefhebber van poloshirts bent. Handig voordat je overgaat tot een nieuw poloshirt kopen.

Geschiedenis van het poloshirt

Vroeger droeg men witte shirts met lange mouwen en lange witte broeken om te golfen of te tennissen. De beroemde tennisser René Lacoste ontwierp het allereerste poloshirt en droeg dat naar het US Open-kampioenschap in 1926.

Bekend als “de krokodil” onder fans, profiteerde Lacoste snel van zijn uitvinding door zijn shirts te versieren met een krokodillogo.

Met zijn korte mouwen en ademend materiaal was het shirt veel beter voor sporten waarbij de armen bewegingsvrijheid nodig hebben. Wanneer omlaag, had de kraag een geklede uitstraling; wanneer omhoog, bood de kraag de drager nekbescherming tegen de zon.

Tegenwoordig zie je poloshirts bij veel verschillende gelegenheden worden gedragen. Ze komen in lange en korte mouwen en worden gedragen door zowel mannen als vrouwen.

Polo shirt trends in herenmode

Poloshirts met korte mouwen kunnen met elke soort broek worden gedragen. Dankzij de slim fit mouwen kun je overdag pronken met de zuurverdiende biceps en het shirt ziet er uitstekend uit wanneer het ’s avonds wordt gedragen onder een jasje.

Je zou misschien niet denken dat een combinatie van een trui en een poloshirt zou werken, maar gebreide truien met eronder poloshirts zijn helemaal in. Het combineren met zonnebrillen en suède jacks geeft je een oude Hollywood-look. En oldskool fashion werkt altijd.

Tennis en golf zijn lange tijd de uitverkoren sporten van de bovenlaag geweest. Poloshirts zijn echter zeer comfortabel om in te trainen en ook de “gewone man” draagt ze gemakkelijk al zwetend op de sportschool. Het ziet er allemaal modieus uit, zolang ze je wel de juiste maat draagt. Te strak of te wijd is not done.

Poloshirts en chino’s gaan overigens al praktisch samen sinds de uitvinding van het shirttype. De combinatie zorgt voor een klassieke preppy look. Wanneer ze met de kraag omhoog worden gedragen, kunnen ze een persoon ook langer en slanker doen lijken.

Poloshirts hadden dus allereerst een krokodil op de linkerborst, maar de shirts van vandaag hebben natuurlijk een verscheidenheid aan geborduurde afbeeldingen. Van polopaarden tot vlaggetjes, veel merken hebben zich het poloshirt toegeëigend.

Comfortabele en veelzijdige poloshirts raken nooit uit de mode. Til jouw garderobe dus ook snel naar nieuwe hoogten met deze polo shirt trends.

polo shirt trends 2022 heren

Post a Comment

#Volg ons op Instagram