WONEN: Trucjes om een luxe interieur te creëren voor weinig

Tips luxe interieur creëren voor weinig

WONEN: Trucjes om een luxe interieur te creëren voor weinig

Trucjes om een luxe interieur te creëren voor weinig? Wij hebben een aantal tips voor een luxe inrichting voor je op een rij gezet.

Tips luxe interieur creëren voor weinig

Kan jouw inrichting wel een boost gebruiken en ga jij liever voor luxe dan voor landelijk of industrieel? Dit betekent niet dat je een vermogen hoeft uit te geven. Een luxe interieur kan wel degelijk worden gecreëerd door het toepassen van enkele slimme trucjes die weinig geld kosten.

Wie graag geniet van zijn woning, moet natuurlijk het interieur zo hebben dat het heerlijk toeven is. Elke kant die je binnenshuis opkijkt moet er de uitstraling zijn waar je van houdt, waarbij de stijl vanzelfsprekend leidend is. Comfort, ontspanning en aantrekkingskracht, het komt samen in de soorten meubel, de stoffen en de kleuren die je kiest.

Ben je een liefhebber van luxe, dan zijn er tal van opties om iets fraais te creëren. Kost wat, maar dan heb je ook iets. Het hoeft echter ook weer niet zo veel te kosten als je denkt. Er zijn handigheidjes om een luxe interieur te creëren voor weinig.

Less is more

Bij het begin beginnen, want voor je het weet hang je hele huis vol met zaken waarvan je denkt dat het luxe oogt. Juist een rustig interieur kan heel erg voor luxe zorgen. En met alle zooi waarop je bespaart, betekent meer budget wat kan gaan naar mooie stoffen en kleuren voor het noodzakelijke meubilair. Juist als de ruimte beperkt is, kies je voor minimalisme.

Richt je op kwaliteit in plaats van kwantiteit,  en optimaliseer wat je wel hebt. Laat de functionele meubels juist de esthetiek bepalen en die zo het werk doen. Wat ook leuk is, werk zaken zoals een kledingkast zoveel mogelijk weg om het ruimtelijk te houden in ook de slaapkamer.

Visuele effecten

Alles geeft toch een visueel effect? Uiteraard, maar door slim gebruik te maken van meubilair of accessoires kun je bijvoorbeeld ruimte creëren. Ruimte staat voor luxe, dus ga eens voor een fraaie, grote wandspiegel. Je zorgt zo optisch voor meer diepte, licht en dus ruimte. Een groot vloerkleed kan mits goed gepositioneerd en van fijne kleur en stof ook bijdragen.

Verlichting

Verlichting kan sowieso de sfeer waar dan ook maken of breken. Een bouwlamp op een intiem feestje? Sfeer verpest. Een wat extreem voorbeeld, maar licht is zo belangrijk. Ook als je een luxe interieur wilt hebben, dan moet je rekening houden met welke verlichting je kiest en waar je die plaatst. Er zijn anno heden enorm veel opties qua lampen, dus je vindt zonder twijfel luxe ogende exemplaren die niet veel hoeven te kosten. Zet ‘m echter op de juiste plaats neer voor het optimale effect.

Probeer als het kan te opteren voor een LED-lamp die van kleur kan veranderen. Plaats deze thuis vervolgens in een hoek en creëer een bijzondere ervaring voor jouw gasten. Maak het charmant!

Pièce de résistance

Bouw je huis niet vol met allerlei accessoires en interieurzaken. Ook al draagt het allemaal een fors prijskaartje, het oogt er niet luxer door. Zoals gezegd, houdt het ietwat minimalistisch. Doe je dit, dan heeft het effect van één uitmuntende eyecatcher een optimaal effect. Of het nu een bijzonder lamp, een kunstwerk of een antieke kast is, zorg voor een focuspunt. Dit brengt rust én geeft net dat extra luxe randje aan jouw ruimtelijk ogende en rustgevende inrichting.

Tips luxe interieur creëren goedkoop

Post a Comment

#Volg ons op Instagram