BMW heeft officieel de M3 Touring met 510 pk onthuld

BMW M3 Touring

BMW heeft officieel de M3 Touring met 510 pk onthuld

De nieuwe BMW M3 Touring is onthuld en de auto komt met maar liefst 510 pk. De familieauto was nog nooit zo spraakmakend en plezierig.

BMW M3 Touring

BMW heeft officieel de langverwachte M3 Touring onthuld. Dit is de allereerste M3 met wagonbody die binnen de nalatenschap van het Duitse automodel is gebouwd, met als enige die ooit in de buurt kwam, de zeldzame BMW M5 E61 Touring met V10-motor uit het tijdperk 2007-2010.

Uiteraard kan deze M3 worden gebruikt als een auto voor dagelijks rijden, die jou en jouw familie en vrienden kan vervoeren, plus een hond achterin. Hij beschikt echter ook over voldoende vermogen voor een dagje sportiever rijden. Zoals verwacht, heeft de auto een M-tuned twin-turbo drie-liter zescilinder-in-lijn die 510 pk en 650 Nm produceert, waarmee de BMW M3 Competition Touring met M xDrive-specificatie wordt gelanceerd naar 100 km/u in slechts 3,6 seconden. BMW kennende is dit cijfer waarschijnlijk nog sneller in de werkelijkheid.

De 200 km/u wordt bereikt in 12,9 seconden, terwijl een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u is toegepast volgens BMW-normen. Voor wie op zoek is naar extra snelheid, de BMW M3 Touring kan worden uitgebreid met het M Driver’s Package, dat de auto tot een topsnelheid van 280 km/u brengt. Hier krijg je tevens een rijcursus bij.

Dit alles wordt benut door het gepatenteerde vierwielaandrijvingssysteem van het merk, dat door de bestuurder kan worden afgesteld om aan zijn behoeften te voldoen. Het vermogen kan bijvoorbeeld over de wielen worden verdeeld voor optimale grip, of het kan naar achterwielaandrijving worden geschakeld voor minder grip.

Ook zien we het nu kenmerkende – en nog altijd verdeeldheid zaaiende – niergrilleontwerp van de nieuwste generatie M3 en M4, terwijl aan de achterzijde de geheel nieuwe Touring-structuur is aangebracht. Hier liggen vier uitlaatpijpen, opnieuw opgesteld zoals de sedan, coupé en cabriolet-tegenhangers.

Net als de auto’s ervoor, is de Touring voorzien van de ‘Adaptive M’-ophanging met elektronisch geregelde schokdempers en ‘M Servotronic’-besturing met variabele verhoudingen, waardoor de middelzware auto wendbaar en lichter aanvoelt in krappe bochten en op kleinere, snelle wegen. Optionele carbon-keramische remmen kunnen worden gemonteerd achter 19” of 20” velgen.

De BMW M3 Touring zal dit weekend in levende lijve debuteren op het Goodwood Festival of Speed, terwijl de bestellingen in september beginnen voordat de productie in november 2022 begint. De prijzen zijn nog onbekend, maar reken toch al snel op een bedrag minimaal rond de € 140.000.

BMW M3 Touring

BMW M3 Touring

BMW M3 Touring

BMW M3 Touring

BMW M3 Touring

BMW M3 Touring

BMW M3 Touring

BMW M3 Touring

BMW M3 Touring

BMW M3 Touring

BMW M3 Touring

Post a Comment

#Volg ons op Instagram