HANDIG: 7 Foto-ideeën voor binnen de inrichting van jouw huis

7 Foto-ideeën voor binnen de inrichting van jouw huis

HANDIG: 7 Foto-ideeën voor binnen de inrichting van jouw huis

Wil je jouw interieur voorzien van wat creatieve decoratie? Wij hebben 7 foto-ideeën voor binnen de inrichting van jouw huis op een rij gezet.

7 Foto-ideeën voor binnen de inrichting van jouw huis

Ben jij ook zo’n fotografiefanaat en kun je maar geen genoeg krijgen van foto’s maken? En houd je ervan om foto’s creatief in te zetten, bijvoorbeeld in het interieur van je huis? Dan kun je vast wel wat frisse ideeën en tips gebruiken om jouw creativiteit als fotograaf een impuls te geven. Dit artikel geeft je 7 tips om je foto’s nog origineler te gebruiken. Breng meer sfeer en charme in jouw leefomgeving!

  1. Maak het trapgat wat sfeervoller

Trapgaten en trapruimtes zijn vaak wat saaie plekken in huis. Gelukkig is hier snel en eenvoudig wat aan te doen door te kiezen voor een foto in een lijst langs de trap. Vertel met je foto’s van onder naar boven, of juist andersom, je eigen verhaal. Gebruik eventueel spotjes met bewegingsmelders om het trapgat nog sfeervoller te maken.

  1. Creëer dynamiek door foto’s gevarieerd op te hangen

Jouw foto’s keurig in gelid en op gelijke afstand en hoogte ophangen is saaier dan je denkt. Wil je visuele dynamiek, actie en verrassing creëren? Hang de fotolijsten dan willekeurig op. Varieer in hoogte en laagte en gebruik zowel grote als kleine foto’s voor een speels resultaat!

  1. Ga voor een natuurlijk effect met houtjes en touwtjes

Gaten boren, pluggen gebruiken en de boel vastschroeven is niet meer nodig als je kiest voor creatieve touwfoto’s. Hoe het werkt? Eigenlijk heel simpel: gebruik een lat en bevestig hier een aantal touwtjes aan. Niet de touwtjes vast en bevestig de foto’s aan het touw. En geniet natuurlijk van het mooie effect.

  1. Kies voor een samenhangend thema 

Wil je eenheid in jouw interieur aanbrengen? Kies dan voor foto’s met één gezamenlijk thema. Denk aan de natuur, vakantie of dieren als hoofdthema. Nog origineler en samenhangender wordt het als je de vorm met het thema overeen laat komen. Bijvoorbeeld foto’s in een giraffevorm op de kinderkamer als je dierenfoto’s gebruikt.

  1. Bekleed een complete muur met fotolijsten

Een fraai effect kun je creëren door een volledige wand aan te kleden als fotocollage. Je foto’s door het hele huis ophangen kan rommelig en ongeorganiseerd lijken. Kiezen voor één muur en die vol hangt met jouw mooiste foto’s zorgt voor een visueel rustgevend effect. Er gaat natuurlijk wat tijd in dit project zitten, maar je krijgt er een prachtige en zeer originele muur voor terug. Maak het qua kleurvariaties en fotoformaten echter niet te bont. Anders ziet het resultaat er lelijk uit. Dit voorkom je door, bijvoorbeeld, alleen zwart-witfoto’s te gebruiken of door te kiezen voor één kleurenthema.

  1. Kies voor een vintagestijl zonder kleur 

Een hele gave oplossing die met name in moderne en landelijke interieurs tot zijn recht komt, is om geen kleurenfoto’s te gebruiken, maar voor vintage zwart-witfoto’s te gaan. Zeker in interieurs die niet al te uitbundige basiskleuren hebben, maar bijvoorbeeld vooral grijs, wit en bruin gekleurd zijn, komen vintage zwart-witfoto’s goed tot hun recht. Verder combineren retrofoto’s goed met landelijke woonstijlen met veel houtgebruik, de Scandinavische interieurstijl en met industriële interieurs.

  1. Planken gebruiken als fotosteunen

Ten slotte kun je met smalle planken veel leuks doen om jouw beste foto’s in de woonkamer, hal of keuken te etaleren. De hoeveelheid planken en de lengte(s) bepaal je helemaal zelf en kun je naar eigen inzicht afstemmen op het type kamer.

7 Foto-ideeën voor binnen de inrichting van jouw huis

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram