Balmain wijkt af van traditioneel sneakerontwerp met nieuwe Unicorn

Balmain Unicorn sneakers

Balmain wijkt af van traditioneel sneakerontwerp met nieuwe Unicorn

De Balmain Unicorn wijkt af van traditioneel sneakerontwerp. Zo komen de nieuwe Balmain sneakers met een mix van bochtige lagen en vormen.

Balmain Unicorn sneakers

Balmain’s Unicorn is het nieuwste model dat deel uitmaakt van de experimentele reeks sneakers van het modehuis. Met sculpturale flair en een unieke constructie is de nieuwe, dynamische sneaker een voorbeeld van de “Renewed French Style” van creatief directeur Olivier Rousteing, die het typische sneakerontwerp van vandaag probeert uit te dagen.

De conceptuele sneaker maakt gebruik van de futuristische esthetiek van Balmain’s Blade Runner en is geïnspireerd op de aerodynamische speedboten van Don Aronow. De sneaker combineert lagen met schuine vormen om een ​​gestapeld maar gestroomlijnd silhouet te creëren.

Met behulp van de innovatieve technologie van het huis, is de gebogen zool gemaakt van acht sectionele mallen die samenkomen om het schokabsorberende dempingssysteem van het merk te omsluiten. Over de gehele body van de Unicorn wordt de gelaagde look voortgezet door middel van lusvormige panelen van mat rubber die bovenop de binnenkant van de sneaker zijn geplaatst. Zoals te zien is op een aantal afbeeldingen, zijn deze panelen speels afgewisseld met iteraties in zwart, beige en elektrische tinten.

De individuele elementen van de sneaker zijn aan elkaar gebonden met drie PPU-banden die zijn bevestigd aan dunne veters, die zich vervolgens om de buitenkant van de sneaker en onder de holte van de gespleten zool wikkelen. Door de focus van het ontwerp op de structurele make-up te houden, houdt het fashionmerk de versieringen minimaal, met branding verwerkt over de tussenzool en een enkel Balmain leeuwenkopsymbool op de punt van de veterschoen.

De Balmain Unicorn sneakers zijn nu te koop op de Balmain-website, met prijzen vanaf € 995.

Balmain Unicorn sneakers

Balmain Unicorn sneakers

Balmain Unicorn sneakers

Post a Comment

#Volg ons op Instagram