Extreem zeldzame Ferrari Enzo “Bianco Avus” gaat onder de hamer bij veiling

Ferrari Enzo "Bianco Avus" veiling RM Sotheby's

Extreem zeldzame Ferrari Enzo “Bianco Avus” gaat onder de hamer bij veiling

Een extreem zeldzame one-off Ferrari Enzo “Bianco Avus” gaat onder de hamer bij RM Sotheby’s veiling. De “Extracampionario” editie moet miljoenen opleveren.

Ferrari Enzo "Bianco Avus" veiling RM Sotheby's

De Ferrari Enzo is een van de zeldzaamste auto’s die het in Maranello gevestigde merk ooit heeft geproduceerd, met slechts 493 exemplaren. Slechts één verliet de fabriek als “Bianco Avus”, en nu gaat dit eenmalige exemplaar naar de veiling dankzij RM Sotheby’s.

De Enzo, ontworpen door het toenmalige hoofd van Pininfarina, Ken Okuyama, volgde op Ferrari’s illustere lijn van halo-auto’s zoals de F40 en F50. Het ontwerp is vandaag de dag nog net zo bijzonder als toen het voor het eerst werd gelanceerd in 2003, met veel Formule 1-knipogen die de hoekige esthetiek van de auto inspireerden.

Aan de voorkant vinden we een spitse neus die zich uitspreidt om de brede heupen te creëren die over de spatborden buigen, terwijl in het midden een serie vlinderdeuren te vinden is. Aan de achterzijde wordt een set quad-pipes gesplitst door een koolstofvezeldiffusor waarin een F1-geïnspireerd remlicht is ondergebracht, terwijl grote hoeveelheden glas uitzicht bieden op de motorruimte.

Hier ligt een atmosferische V12-motor die 651 pk produceert, die een geautomatiseerde handmatige F1-geïnspireerde transmissie gebruikt om het vermogen naar de achterwielen te sturen. Het resultaat is een tijd van 0-100 km/u van 3,1 seconden en een topsnelheid van 355 km/u.

Dit specifieke voorbeeld is een van de slechts 20 “Extracampionario”-auto’s die ooit zijn gemaakt, en de enige in “Bianco Avus”. Om in aanmerking te komen voor de aankoop van een “Extracampionario”-editie, moet je een van Ferrari’s meest veeleisende klanten zijn en zeer geliefd zijn bij het bedrijf.

“Nero”-leer siert het interieur naast details van koolstofvezel, in gezelschap van “Rosso Corsa”-instrumenten en extra grote kuipstoelen van koolstofvezel, compleet met zeldzame 3D zwarte stoffen inzetstukken.

Het bieden opent op 29 juni en is slechts 24 uur gaande. Verwacht dat de Enzo miljoenen ophaalt. Klik hier voor meer info en meebieden op de Ferrari Enzo “Bianco Avus”.

Ferrari Enzo "Bianco Avus"

Ferrari Enzo "Bianco Avus" veiling

Ferrari Enzo "Bianco Avus"

Ferrari Enzo "Bianco Avus"

Fotocredits: Desmond Chan – RM Sotheby’s

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram