Dit zijn de 10 duurste steden ter wereld om te wonen in 2022

10 duurste steden ter wereld om te wonen 2022 hongkong

Dit zijn de 10 duurste steden ter wereld om te wonen in 2022

De 10 duurste steden ter wereld om te wonen 2022 zijn bekend. De bovenste plek gaat naar Hong Kong, dat  al drie jaar op rij bovenaan staat.

10 duurste steden ter wereld om te wonen 2022 hongkong

In een recente lijst van het wereldwijde mobiliteitsbedrijf ECA International is de top 10 van duurste steden ter wereld bekendgemaakt. Van plan om te verhuizen naar één van deze tien steden? Houd dan rekening mee met behoorlijke leefkosten.

De lijst met de 10 duurste steden ter wereld om te wonen 2022 houdt rekening met verschillende factoren, zoals de gemiddelde prijs van huishoudelijke kosten, waaronder huur, nutsvoorzieningen, openbaar vervoer, gemiddelde kosten boodschappen en de sterkte van de lokale valuta. Het is belangrijk op te merken dat de ECA-index zich vooral richt op de kosten van levensonderhoud van expats en buitenlandse werknemers.

Gedurende drie opeenvolgende jaren wordt Hongkong beschouwd als de duurste stad om in te wonen. Binnen de lijst nemen Aziatische steden sowieso vijf van de topposities in beslag als enkele van de duurste steden – Tokio, Shanghai, Guangzhou en Seoul bevinden zich naast Hong Kong in de top tien. Andere steden die worden genoemd zijn Londen, Genève en Zürich. CNN meldt dat dit jaar de Europese steden Parijs, Rome, Brussel en Madrid uit de top 30-lijst zijn gevallen.

Bekijk hieronder de volledige lijst van de 10 duurste steden ter wereld om in te wonen.

’s Werelds duurste steden om te wonen in 2022

1. Hongkong
2. New York
3. Genève
4. Londen
5. Tokio
6. Tel Aviv
7. Zürich
8. Shanghai
9. Guangzhou
10. Seoul

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram