Honeypot en Mindspace organiseren panel event over ‘Women in Tech’

Honeypot Mindspace panel event 'Women in Tech'

Honeypot en Mindspace organiseren panel event over ‘Women in Tech’

Honeypot en Mindspace organiseren panel event over ‘Women in Tech’. Experts in gesprek over obstakels die vrouwen in tech ervaren en hoe die weg te nemen.

Honeypot Mindspace panel event 'Women in Tech'

Voor geïnteresseerden in tech en ondernemers die actief zijn in dit segment, aankomende donderdag 1 juni slaan Honeypot en Mindspace de handen ineen voor een panel event met het onderwerp Diversifying Code: What does it mean to get “Women in Tech”. Wil je erbij zijn? Lees dan snel verder en schrijf je in!

Op initiatief van Honeypot gaan experts zoals Lina Kucinskaite (VanMoof), Isabella Brookes (WeTransfer), Khyati Vashi (Mollie), Amrita Ramsaransing (BRXS), Vivien Cheung (Airwallex) en Silvia Mur Blach (Honeypot) het gesprek met elkaar aan over dit urgente onderwerp; want waarom werken er nog altijd voornamelijk mannen in de tech branche?

Wat zijn obstakels voor vrouwen om in deze branche te werken? En misschien belangrijker nog; hoe zouden er meer vrouwen aangetrokken kunnen worden om te willen werken in de tech branche?

Uit vele onderzoeken is gebleken dat diversiteit in teams zorgt voor meer creativiteit, betere prestaties en een gezondere teamcultuur. Wordt het niet eens tijd dat ook deze ‘bro-culture’ wordt opgeschud? Hoe doorbreek je het stereotype van de mannelijke techneut?

Panelgesprek met drie belangrijke topics

Het panelgesprek, dat door Amrita Ramsaransing (BRXS) gemodereerd zal worden, is opgebouwd uit drie hoofdonderwerpen. Het eerste onderwerp dat ter discussie staat is: het gebrek aan interesse in tech en software vakken op scholen en universiteiten. Hoe kunnen meisjes en jongens op jonge leeftijd enthousiast gemaakt worden voor tech schoolvakken én hoe kan het dat er nauwelijks vrouwen tech-focust vakken volgen op universiteiten. Missen ze goede rolmodellen of zijn het de clichés over een mannelijke cultuur?

Het volgende onderwerp is, hoe kunnen vrouwen aan een tech job komen? Heerst er een ’toxic’ mannelijke cultuur en moeten vrouwen overpresteren om gezien te worden? En tot slot zullen de experts dieper ingaan op diversiteit binnen een team en waarom dit zo belangrijk is voor een gezonde en veilige bedrijfscultuur. Uiteraard wordt diversiteit in een breder spectrum besproken, het is veel meer dan alleen meer ‘Women in Tech’, het gaat ook over de LGBTQIA+ community.

Honeypot, Europa’s grootste tech-gerichte banen platform, houdt continu focus op de markt. Niet alleen door puur naar beschikbare banen en mensen te kijken, maar vooral door terugkerend onderzoek te doen naar de achtergronden en drijfveren van de developers wereld. Dit is ook de reden waarom dit inclusiviteit hoog op de agenda staat bij Honeypot.

Mindspace ambieert veilige, inspirerende werkplekken te creëren en gelooft dat wanneer mensen enthousiast zijn om naar hun werk te komen, bedrijven floreren. Daarnaast is Mindspace ook proactief in het nastreven van hun inclusiviteit waarde. In een artikel, door hen gepubliceerd op womensday jl., legt Mindspace uit hoe zij bewust werken aan het doorbreken van genderongelijkheid en vooroordelen, oa:  70% van de werknemers bij Mindspace zijn vrouw en meer dan 65% van de Directors en ‘higher management’ posities worden eveneens vervuld door vrouwen. Inclusion zit dus diep in het dna van Mindspace geworteld, dat deze twee partijen elkaar hebben opgezocht voor dit panel event, is dus een logische stap.

Inschrijven voor ‘Women in Tech’.

Schrijf je in via: liefka@iconicstudios.nl, laat je inspireren en praat mee met de experts over ‘Women in Tech’. Hoe kunnen we samen ‘the gender gap’ verkleinen en meisjes/vrouwen  enthousiasmeren over de Tech business. Wees er snel bij, want er zijn slechts een beperkt aantal plekken.

Programma:
4:00pm Welcome cocktail
4:30pm Expert’s Panel
5:30pm Q&A, networking en cocktails
7:00pm Final

Adres:
Mindspace Dam
Nieuwezijds Voorburgwal 162, 1012 SJ Amsterdam

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram