HANDIG: 5 Tips voor de eerste keer een joint roken (18+)

5 Tips voor de eerste keer een joint roken

HANDIG: 5 Tips voor de eerste keer een joint roken (18+)

Voor het eerst hasj of wiet roken? Wij hebben 5 tips voor de eerste keer een joint roken voor je op een rij gezet.

5 Tips voor de eerste keer een joint roken

Wil je voor de eerste keer een jointje proberen, maar twijfel je over het effect of ben je er gewoon onzeker over? Wij geven je hier 5 handige tips om jouw eerste jointje tot een positieve ervaring te maken. 

1. Je jointje draaien
Beginners hebben vaak moeite om een fatsoenlijke joint in elkaar te flansen. Indien jij geen vriend of vriendin in de buurt hebt die dit voor je kan doen, kun je eventueel gebruik maken van een joint roller. Dit is een handige tool om snelle hoge kwaliteit jointjes te draaien.

2. Zorg voor voldoende water
Als je wiet rookt, dan stopt je lichaam met het aanmaken van speeksel. Om deze reden is een droge mond een van de bijwerkingen van wiet. Deze bijwerking verdwijnt pas als de THC uit het lichaam is verdwenen. Je wilt daarom altijd voldoende water in de buurt hebben. Ook zie je vaak dat mensen die voor het eerst wiet roken, moeten hoesten als ze hun eerste hijsjes nemen. Water – of een andere drank – kan de hoest helpen verlichten.

3. Sla een grote voorraad snacks in
De bekende vreetkick! Ooit vat wel eens van gehoord. Mensen die blowen bereiden zich hier goed op voor. THC stimuleert namelijk je stofwisseling, waardoor je sneller honger krijgt. Dit zorgt voor ervoor dat jij een behoorlijke vreetkick kan krijgen. Zorg dat je voldoende snacks in huis hebt om hier doorheen te kunnen komen – fruit mag ook! Dit zal je tevens behoeden van eventuele impulsieve aankopen via de bezorgdiensten.

4. Ken je grenzen
Het kan een paar minuten duren voordat de wiet inwerkt op het lichaam. Begin daarom niet te enthousiast met het nemen van hijsjes en neem je tijd. Kijk eerst hoe jouw lichaam reageert op de THC. Probeer ook jouw jointjes in het begin minimaal te doseren. Je kunt de hoeveelheid wiet geleidelijk opvoeren als je merkt dat je lichaam de THC aankan. Voelt het alsof je de controle kwijt gaat raken? Laat het dan even voor wat het is en rook je jointje later op.

 

5. Je wiet opbergen
Als beginnend blower kan een hele joint best zwaar vallen. Het is natuurlijk ook zonde om je half opgerookte joint weg te gooien. Een Joint Buisje is hierin de oplossing. Joint buisjes zijn luchtdicht en zorgen ervoor dat jouw gedraaide joint optimaal vers blijft. Overweeg bijvoorbeeld eens deze Joint Buisjes.

Succes en wees altijd verstandig!


Let op, roken is ongezond.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram