HANDIG: 5 tips om in het spoor te blijven van de herenmode

5 tips om in het spoor te blijven van de herenmode

HANDIG: 5 tips om in het spoor te blijven van de herenmode

Op zoek naar wat informatie over herenkleding en trends? Wij hebben 5 tips om in het spoor te blijven van de herenmode.

5 tips om in het spoor te blijven van de herenmode

Als je tegenwoordig op een willekeurige dag door het centrum van een drukke stad loopt, dan zie je de meest uiteenlopende outfits voorbij komen. Grote sneakers, ruige petjes en natuurlijk de meest spraakmakende trainingspakken. Ondanks dat niet alles door de modepolitie zou worden goedgekeurd, geven gelukkig meer mannen om hoe ze eruit zien. We willen immers niet voor joker lopen. En misschien ook interessant blijven voor de vrouwtjes.

Om die redenen is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste trends omtrent mode. Om jou op weg te helpen geven wij je 5 tips om in het spoor te blijven van de herenmode.

1. Pakken

De gemiddelde vent heeft minimaal een goed pak of twee á drie. Als er een bruiloft of begrafenis op de agenda staat, dan is het zaak dat je enigszins goed voor de dag komt. Daarnaast vinden vrouwen mannen in pak over het algemeen aantrekkelijk. Wat de pakken betreft is de stropdas inmiddels al langere tijd uit de mode. Er wordt eerder gedacht aan Peaky Blinders-achtige pakken, die net wat extraverter zijn. Daarnaast moet hij het liefst een beetje strak zijn, waardoor de vormen beter zichtbaar worden. De broekspijpen kunnen daarentegen tegenwoordig weer wat losser zitten. Wedden dat de dames hier van beginnen te smelten!

2. Vrolijke prints

Waar het lang enigszins discutabel was, zijn de vrolijke prints helemaal in. Zeker met de zomer op het oog is een gave blouse met interessante, kleurrijke print een zeer goede keuze. Het hoeft allemaal niet meer zo serieus, mannen. De terrassen zitten weer voller dan voorheen en dit betekent dat mensen weer ouderwets de tijd gaan nemen om ongegeneerd naar andere mensen te kijken. Daarin mag jij toch opvallen? Zorg er daarom voor dat je de juiste kleding in huis hebt.

3. Grote, ruime korte broek 

Mannen houden over het algemeen van comfortabele kleding. Het moet, op sommige kledingstukken na, niet te strak zitten en de boel moet lekker de boel kunnen zijn. Wat dat betreft komt de mode de wens van veel mannen tegemoet. Dit jaar is de ietwat grotere en ruimte korte broek een nieuwe trend. Waar de laatste jaren de wat strakkere korte broeken op het menu stonden, is dat dit jaar dus volledig omgedraaid. Bijzonder wat te mode af en toe kan doen. Maar dat maakt het zeker niet minder interessant.

4. Gebreide jas

Het vierde item dat we in dit artikel behandelen is de gebreide jas. Eigenlijk kunnen we wel stellen dat deze jas perfect past bij de mannen in Nederland. Ons land kent regelmatig wisselvallig weer, waardoor het vaak te warm is voor een winterjas en te koud voor een trui. Een gebreid vest als jas gebruiken is dan toch de perfecte oplossing? De echte naam voor dit kledingstuk is overigens de cardigan coat. Gebreide kleding voelt veelal warm aan. Echter kan je hem ook open doen, waardoor er weer genoeg frisse lucht naar binnen kan komen. Een ideaal en vindingrijke oplossing van de mode ontwerpers.

5. Shirts en truien zonder mouwen

Bijna elke kerel is ooit in zijn leven uitgemaakt voor trucker, aangezien zijn armen verbrand waren na het dragen een mouwloos kledingstuk. Toegegeven, het is ook wel een vreemd gezicht. Toch is deze truckers arm iets wat we dit jaar wellicht vaker gaan zien. Een van de meest bijzondere trends voor mannen dit jaar is namelijk een kledingstuk zonder mouwen. Denk hierbij aan een tanktop, een bodywarmer of een colbertje zonder mouwen. Interessante kledingstukken waar je in eerste instantie niet direct aan zal denken. Toch kun jij de blits maken als jij hierin staat te shinen op een van vele festivals. Let er wel op dat de armen in topvorm zijn, want anders dan werkt een mouwloos stuk averechts.

Goed voor de dag komen

In dit artikel heb je gelezen over 5 interessante modetrends bij mannen. Het is belangrijk in de gaten te houden, aangezien we er allemaal goed bij willen lopen. Is het niet voor onszelf, dan wel om indruk te maken op anderen. Het kan inderdaad spannend zijn om bepaalde kledingstukken aan te trekken. Mensen hebben nu eenmaal snel een oordeel, wanneer je met een compleet nieuwe outfit op de proppen komt.

De nieuwe trendsetter

Mensen die overigens echt verstand van mode hebben zullen dit alleen maar toejuichen. Het komt toch 10x sterker over als jij draagt waar je volledig zelf achter staat? Op die manier kan je 100% jezelf zijn. Grote kans dat jouw omgeving niet veel later ook opeens in de nieuwe kleding loopt. En dan ben jij toch mooi degene die de trendsetter is.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram