HANDIG: Onmisbare attributen voor jouw workout

Onmisbare attributen voor jouw workout

HANDIG: Onmisbare attributen voor jouw workout

Wat zijn nu de onmisbare attributen voor jouw workout thuis? Wij hebben een aantal handige musthaves op een rij gezet die je sowieso in huis moet hebben.

Onmisbare attributen voor jouw workout

Meer dan de helft van de Nederlanders sport regelmatig. Een groot deel van deze groep beoefend fitness, hetzij thuis of in de sportschool. De tijd dat je voor fitness alleen wat rekstokken en gewichten gebruikte is echter voorbij. Tegenwoordig zijn er erg veel fitnessapparaten en bijbehorende attributen – zoals gadgets – op de markt. Het zijn er zoveel dat het wel eens verwarrend kan zijn welke attributen nu echt belangrijk zijn om aan te schaffen. Daarom een lijstje met de meest onmisbare attributen voor jouw workout. 

Activity tracker

Eén van de meest populaire gadgets voor sporters is een activity tracker. Steeds meer mensen gebruiken een activity tracker, wat simpelweg komt omdit attribuut echt veel voordelen met zich meebrengt. Voor sporters geldt namelijk: meten is weten.

Door te meten wat een workout met je lichaam doet, kun je de intensiteit van de volgende sportsessie opschalen of afschalen. Een voordeel van een activity tracker is dat je hem de hele dag kunt gebruiken en dus niet alleen tijdens het sporten. Een activity tracker houdt namelijk ook bij hoe lang en goed je slaapt, en hoeveel stappen je gezet hebt. Een ideale gadget om je gezondheid in de gaten te houden!

Dumbells

Het kan wel worden gesteld dat een set dumbbells het meest onmisbare fitness attribuut is. Dumbbells zijn namelijk één van de kleinste fitness attributen, maar je kunt er je hele lichaam mee trainen. Doordat ze zo klein zijn, kun je ze makkelijk meenemen waardoor je altijd en overal kunt trainen.

Er zijn veel verschillende soorten dumbbells, waardoor zowel de beginnende als gevorderde sporters ze kunnen gebruiken. Een ander voordeel is dat je met dumbbells je lichaam aan beide kanten gelijkwaardig traint. Zo voorkom je dat er in één kant van je lichaam onbewust overcompensatie optreedt, waardoor deze kant sterker wordt dan de andere kant. Ook heb je lang plezier van de aanschaf van een basisset dumbells, omdat deze basisset het startpunt is voor eventuele uitbreidingssetten die je kunt kopen. Kijk vooral online eens rond voor meer inspiratie omtrent dumbbells.

Sportkleding

Het belang van goede sportkleding wordt vaak onderschat. Als je sport met sportkleding die niet geschikt is voor de activiteit die je doet, is er kans op schuurplekken en blessures. Een van de belangrijkste eisen voor sportkleding is dat het materiaal je zweet op kan nemen. Sporten in kleding die je zweet niet op kan nemen kan irritatie veroorzaken. Het dragen van zweet doorlatende sportkleding voorkomt ook dat je het koud krijgt als je de intensiteit van het sporten afbouwt.

Een veel genoemd nadeel van sportkleding is dat er weinig ruimte is om je eigendommen in op te bergen. Daarvoor is de flipbelt een uitkomst. Een flipbelt is een riem waar openingen in zitten, waarin je je telefoon, sleutels en pasjeshouder kunt opbergen. Dit is in het bijzonder handig voor sportactiviteiten die je buiten doet, maar ook in de sportschool kan het handig zijn om je persoonlijke attributen dicht bij je te kunnen houden.

De meest onmisbare attributen voor je workout zijn dus bovenstaande drie, al kun je dit gerust aanvullen met een aantal andere musthaves die er qua belang kort op volgen. Er is nog zo veel meer te koop, dus ga vooral zelf verder op onderzoek uit naar wat jij handig vindt om te gebruiken tijdens je workout. Met bovengenoemde attributen wordt je workout in ieder geval een stuk beter in de basis.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram