Thuiskantoor inrichten? Dit heb je in ieder geval nodig!

tips thuiskantoor inrichten

Thuiskantoor inrichten? Dit heb je in ieder geval nodig!

Heb je advies nodig voor het inrichten van een kantoor in huis? Check onze tips voor een thuiskantoor inrichten, want deze heb je in ieder geval nodig.

tips thuiskantoor inrichten

De trend van thuiswerken zet nog altijd door. Steeds meer mensen werken bijvoorbeeld de helft van de werkweek op kantoor, en de andere helft vanuit huis. Het is belangrijk om thuis een prettige home office in te richten. Hoe je dat doet? We delen handige tips.

Koffiehoek

Kun jij ook niet zonder koffie tijdens je werkdag? Het is heerlijk om er regelmatig een kopje bij te pakken!.Hoewel je steeds weer naar de keuken kunt lopen, is het wel praktischer en voelt het fijner om een koffiehoekje in te richten in het thuiskantoor. Zet een mooi tafeltje neer, met daarop een koffiemachine. Dit zorgt direct voor een mooie aankleding van de ruimte. Daarnaast is het praktisch: je hoeft minder vaak de deur uit. Ook je favoriete koffie geef je een plekje in dit hoekje. Die keuze is voor iedereen natuurlijk weer anders, maar bijvoorbeeld Nespresso is geliefd, omdat je in een handomdraai een bakje voor je hebt staan. Wel zo ideaal als je hard moet werken.

Apparatuur

Voor kantoorwerk heb je verschillende apparaten nodig. Met een beetje geluk krijg je dit vergoed via je werkgever. Denk aan een computer of laptop, maar net zo goed een beeldscherm, toetsenbord en muis, en misschien ook printer. Kies idealiter voor een gedegen kwaliteit, zodat je ook daadwerkelijk tevreden bent over de producten die je thuis in je kantoor gebruikt. Er zou geen groot verschil moeten zitten tussen de apparaten op het externe kantoor en de apparaten in je woning.

Bureau

Een goed bureau maakt dat je prettig kunt werken in je thuiskantoor. Zorg er in ieder geval voor dat het bureau groot genoeg is. Zelfs als je een klein thuiskantoor hebt, is dit een prioriteit. Verder is een zit-sta bureau een geliefde keuze, zodat je je houding kunt afwisselen gedurende de dag.

Bureaustoel

Een goede bureaustoel is noodzakelijk. Je zit immers heel wat uren achter elkaar tijdens een werkdag. Ga daarom voor een kwalitatieve stoel, die je goed kunt verstellen. Er zijn vandaag de dag ook bureaustoelen in een moderne look te krijgen, mocht je dit belangrijk vinden.

tips thuiskantoor inrichten

Muziekinstallatie

Een van de voordelen aan thuiswerken? Je kunt lekker je eigen muziek draaien! Mocht je daarvan houden tijdens je werkdag, zorg dan voor een goede muziekinstallatie, zoals een kwalitatieve speaker. Speakers hoeven vandaag de dag helemaal niet meer zo groot – en duur – te zijn. Ook een kleine speaker volstaat, zeker als je home office best compact is. Luister je liever geen muziek over de boxen, bijvoorbeeld omdat er nog meer mensen vanuit huis werken? Dan kun je investeren in een fatsoenlijke koptelefoon. Beter nog, een goede headset, zodat je die gelijk gebruiken voor tijdens een videocall.

Opbergruimte

Voorkom dat je werkplek rommelig wordt: je hebt wat opbergruimte nodig. Denk aan een kast, of meerdere kleine kastjes. Ook lades in een bureau maken dat je spullen goed kwijt kunt. En vergeet de mappen niet ter nette archivering van losse papieren!

Gezellige aankleding

Tot slot kun je in je home office denken aan wat leuke aankleding. Het hoeft er niet enorm bont te worden, maar een poster aan de muur of een plant in de hoek kan zeker. Wel zo gezellig!

Post a Comment

#Volg ons op Instagram