Zuid-Korea’s eerste single malt whisky Ki One levert zijn “Unicorn Edition”

Ki One Unicorn Edition van Zuid-Korea's eerste single malt whisky

Zuid-Korea’s eerste single malt whisky Ki One levert zijn “Unicorn Edition”

Zuid-Korea’s eerste single malt whisky presenteert Ki One Unicorn Edition. Onlangs nog werd de World Single Malt Category Gold Award gewonnen.

Ki One Unicorn Edition van Zuid-Korea's eerste single malt whisky

Na de eerste single malt-whisky van Zuid-Korea te zijn geworden met de release van zijn “Tiger Edition”, lanceert Ki One van Three Societies nu zijn tweede gelimiteerde release; “Ki One Unicorn Edition”. De collectie bestaat uit drie representatieve dieren: de tijger, de eenhoorn en de adelaar die de Three Societies-distilleerderij bewaken.

Gerijpt door de vier seizoenen van het schiereiland, won het tweede deel van Ki One’s Society Collection onlangs de World Single Malt Category Gold Award tijdens de 2022 San Francisco World Spirits Competition. Vrij ongebruikelijk voor zo’n jonge whisky om zo vroeg in het rijpingsproces een Gold Award te winnen, volgt de prestatie op Ki One’s bronzen prijs op de International Wine and Spirits Competition in april 2022.

De Ki One Unicorn Edition, debuterend in september 2021, is een lokaal gemaakte single malt-whisky die in de herfst en winter verder is gerijpt. De rijke spirit ontwikkelt een complexere smaak en aroma, en heeft een neus van diep eikenhout met verse schil van zomerfruit. De smaak roept een gevoel op van vanillestokjes, banaan, sultana, hints van perzik en lange diepe oriëntaalse kruiden. Ten slotte dragen lang aanhoudende kruiden tonen van zoete gerstesuiker en een bos van eikenhout.

Ki One Unicorn Edition van Zuid-Korea's eerste single malt whisky

Bryan Do, de oprichter en CEO van Three Societies, zei: “De verschillende vier seizoenen van Korea zorgen voor een turbocharge van het rijpingsproces van de whisky in de eikenhouten vaten. De ‘Unicorn Edition’ is twee seizoenen langer gerijpt dan de vorige ‘Tiger Edition’, zodat je kunt voelen hoe de verschillende seizoenen de smaak en het aroma beïnvloeden.” Hij voegde eraan toe: “We waren al tevreden en vol vertrouwen over Korea’s eerste single malt-whisky, maar nu het prijzen heeft gewonnen op het wereldtoneel, zijn we enthousiast over de internationale groei van lokaal gemaakte single malt-whisky en hopen we dat fans over de hele wereld zullen genieten van de vruchten van onze arbeid.”

Gelimiteerd tot slechts 2020 flessen van 200 ml om het jaar te symboliseren waarin de distilleerderij werd opgericht, is de Ki One Unicorn Edition sinds 30 april beschikbaar in Namyangju, Zuid-Korea, met een beperkte wie het eerst komt, het eerst maalt-basis beschikbaarheid bij de distilleerderij. Een bredere release volgt via Wine & More, Daily Shot, andere dranklocaties en Smart Order-systemen.

Ki One Unicorn Edition van Zuid-Korea's eerste single malt whisky


DISCLAIMER: We raden onverantwoord en/of alcoholgebruik door minderjarigen af. Drink verantwoord en legaal.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram