FEESTIDEE: Thuis in de tuin een discofeest met koptelefoons

silent disco tips huren koptelefoons

FEESTIDEE: Thuis in de tuin een discofeest met koptelefoons

Thuis een feestje zonder overlast vieren? Denk aan een discofeest met koptelefoons in de tuin, ofwel een echte silent disco.

silent disco tips huren koptelefoons

Bij een tuinfeest met disco is er al snel het risico dat er klachten uit de buurt komen vanwege geluidsoverlast. Dit is te voorkomen door het geluid van de disco af te spelen via draadloze koptelefoons. Een echte silent disco!

Wie wil dansen heeft tijdens jouw tuinfeest alle bewegingsvrijheid en kan genieten van topkwaliteit geluid. De omgeving kan ongestoord verder gaan met datgene wat ze aan het doen waren, lekker eten, drinken en ouwehoeren. Een silent disco heeft echt een aantal handige voordelen ten opzichte van de ouderwetse disco met een grote geluidsinstallatie. Wist je dat je de koptelefoons en een zender al kunt huren vanaf tien stuks tot maximaal 200 koptelefoons?

Wat kost een silentdisco?

De prijs van een silent disco huren is grotendeels afhankelijk van het aantal koptelefoons dat je nodig hebt. Het kleinste pakket bevat 10 koptelefoons en daar betaal je € 65 voor. Naarmate er meer koptelefoons nodig zijn stijgt de prijs. Het grootste standaardpakket dat beschikbaar is bevat 200 koptelefoons met een huurprijs van € 610. Los van de huurprijs wordt er ook een borgsom van € 50 gevraagd – die je terugkrijgt als alle koptelefoons onbeschadigd en op tijd hebt geretourneerd.

Een silent disco huurpakket bevat naast de koptelefoons een zender. Hiermee kun je uiteraard jouw muziek naar de headphones streamen. De apparatuur om muziek af te spelen moet je zelf regelen.

Een silentdisco huren doe je voor een termijn van twee dagen. De apparatuur wordt per post verstuurd en hoef je dus niet ergens af te halen.

Een compleet feest organiseren

De pakketten met koptelefoons bieden dus de ultieme mogelijkheid om zelf een feest te organiseren. Je moet wel even zelf een DJ regelen en een podium optuigen, en ook eventuele discoverlichting is aan te raden. Dit laatste is namelijk niet inbegrepen bij de meeste standaardpakketten.

Toch kan ook zo’n compleet feest worden georganiseerd door aanbieders van silent discopakketten. Het gaat dan om maatwerk, waarvoor specifieke afspraken worden gemaakt. Eén van de mogelijkheden is dat het team van van de silent discoverhuurder een complete stage inricht en één of meer DJ’s stuurt. Uiteraard worden er bij zo’n groot feest voldoende koptelefoons worden geleverd.

Bijzondere competitie

Om te kunnen dansen op een silent disco krijg je een koptelefoon die eenvoudig te bedienen is. Er zitten namelijk maar drie knoppen op. Eén om hem aan en uit te zetten, een knop om het volume te regelen en tot slot een knop om het juiste zenderkanaal te kiezen. Er zijn bij een silent disco drie kanalen beschikbaar waarover muziek kan worden uitgezonden. Je kunt dus in principe met meerdere DJ’s tegelijk draaien, waarbij elke DJ zijn eigen genre muziek draait. Op de dansvloer kun je kiezen welke DJ je het leukst vindt. Op die manier is er bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om een competitie te organiseren tussen de DJ’s.

Wie draai jij op de koptelefoons tijdens jouw feestje?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram