Koenigsegg trekt doek van eerste Jesko Absolut-prototype

Koenigsegg Jesko Absolut

Koenigsegg trekt doek van eerste Jesko Absolut-prototype

De nieuwe Koenigsegg Jesko Absolut is in potentie de snelste productieauto ter wereld met een gerapporteerde topsnelheid van meer dan 530 kilometer per uur.

Koenigsegg Jesko Absolut

Koenigsegg heeft het pre-productie testmodel onthuld voor zijn snelste auto ooit; de Jesko Absolut. De op snelheid gerichte Jesko Absolut zou een jaar na de introductie van het “standaard” Jesko-model in 2019 verschijnen, maar werd tot nu toe vertraagd door verschillende wereldwijde onzekerheden en bevoorradingstekorten.

Het Koenigsegg Jesko Absolut-model, aangedreven door dezelfde 5.0-liter V8 met twin-turbocharger en negenversnellingsbak als de Jesko, levert 1600 pk, met een ’theoretische’ topsnelheid van meer dan 530 km/u. Als de snelheidsschattingen kloppen, zou dit de hypercar tot de snelste productieauto maken die er bestaat, en gemakkelijk het officieuze record van de Bugatti Chiron Super Sport 300+  – met een snelheid van 490 km/u – verslaan.

Het prototype verschijnt in “Graphite Grey” met “Tang Orange” racelijnen, waarbij het meest opvallende ontwerpverschil de uitsluiting van de grote achtervleugel is, waardoor de weerstand en het gewicht lager zijn. Twee achterste vinkappen geven de auto een verbeterde stabiliteit bij hoge snelheden, en een extra lengte van 85 mm zal naar verwachting de aerodynamica van de auto ten goede komen. Extra details zijn onder meer een afneembaar dak met hardtop en voldoende opbergruimte in de voorkoffer.

“De Absolut voelt heel natuurlijk aan om te rijden. Door het naadloze schakelen, zowel naar boven als naar beneden, gaat alles gewoon veel sneller”, aldus testrijder Markus Lundh. “Er zijn geen vertragingen, het is zeer responsief en gedraagt ​​​​zich precies zoals je zou willen. We hebben duizenden uren besteed aan CFD-berekeningen. We hebben deze auto niet alleen gestroomlijnd vanuit een aerodynamisch en designperspectief, maar ook vanuit het oogpunt van stabiliteit bij hoge snelheden. Als resultaat heeft de Jesko Absolut een fenomenaal lage weerstand van slechts 0,278 Cd.”

Wordt de nieuwe Koenigsegg Jesko Absolut snelste auto ter wereld?

Koenigsegg Jesko Absolut

Koenigsegg Jesko Absolut

Koenigsegg Jesko Absolut

Koenigsegg Jesko Absolut

Koenigsegg Jesko Absolut

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram