QUIZ: Wat is jouw technologische leeftijd eigenlijk?

Wat is je technologische leeftijd expressvpn

QUIZ: Wat is jouw technologische leeftijd eigenlijk?

Wat is jouw technologische leeftijd? Aan de hand van een interactieve quiz van ExpressVPN kun je hier gemakkelijk achter komen.

Wat is je technologische leeftijd expressvpn

Onze technologische leeftijd vertelt ons iets over hoe modern we zijn en welke digitale en technologische ontwikkelingen hieraan hebben bijgedragen. Probeer jij op de hoogte te blijven van de laatste trends of verlang je stiekem naar vroeger, toen het leven nog simpeler was? Lees mee en ontdek hoe oud jij bent op technologisch vlak!

Je echter leeftijd is slechts een getal, maar hoe je omgaat met zaken als social media en het internet vertelt eigenlijk nog veel meer.

Een team van experts bij ExpressVPN heeft een leuke en interactieve quiz ontworpen om te bepalen wat jouw technologische leeftijd is. Alhoewel bedoeld voor de lol, zul je merken dat het beantwoorden van de serie vragen wel degelijk interessante informatie oplevert voor jezelf. De quiz is namelijk gebaseerd op statistieken over het gebruik van internet onder verschillende leeftijdsgroepen.

Jongeren gebruiken internet bijvoorbeeld meer dan ouderen, waarbij social media als Tiktok en Instragram vooral populair zijn, en zelfs populairder dan Facebook en Twitter. Ook zijn er onderzoeken die aantonen dat ouderen liever een tablet of e-reader gebruiken dan een smartphone. Jongeren hebben dit weer precies andersom.

Doe de quiz en ontdek jouw technologische leeftijd

ExzpressVPN is terug in de tijd gegaan en heeft een aantal gedenkwaardige momenten opgezocht waarmee wij onze kennis kunnen testen.

Een korte trip down memory lane om er alvast in te komen. Wist je dit nog?

  • Vóór Facebook, was er Myspace
  • Vóór Spotify, waren er MP3 spelers
  • Vóór Netflix, Disney Plus en Amazon Prime, was er VHS

Wist je alle drie deze feiten nog? Weet je überhaupt wat bijvoorbeeld VHS is?

Speel hier de quiz!

Wat is je technologische leeftijd expressvpn

De resultaten die deze quiz opleveren zijn bijzonder interessant voor iedereen. Zo bleek bijvoorbeeld uit de vorige enquête van ExpressVPN in 2021 dat 2 van de 5 respondenten in de leeftijdscategorie 16 tot 24 een nep-Instagram account hadden. 14% van de respondenten gaf aan dat ze meer dan 5 uur per dag op YouTube zaten en 11% meer dan 5 uur op TikTok.

De enquête van vorig jaar gaf bovendien aan dat Gen Z veel tijd online doorbrengt, maar ook goed op de hoogte is van online veiligheidsissues en dat ze voorzorgsmaatregelen hebben genomen. Één van de makkelijkste voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen? Absoluut het gebruik van een VPN.

Download een VPN, zodat je veiliger online van het internet gebruik kunt maken, ongeacht je technologische leeftijd!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram