VRAAG: Kun jij nog zonder je smartphone?

Kun jij nog zonder je smartphone

VRAAG: Kun jij nog zonder je smartphone?

Kun jij nog zonder je smartphone? Een confronterende vraag!

Kun jij nog zonder je smartphone

Kun jij nog zonder je smartphone? Zelfs mensen die ervan overtuigd zijn dat dat niet zo’n probleem zou moeten zijn, komen zichzelf vaak flink tegen als ze opeens zonder komen te zitten. Wanneer de batterij volledig op is en er geen oplader in de buurt is, of wanneer de telefoon zelfs kapot gaat. Een klein drama!

Opeens geen berichtjes meer kunnen versturen of ontvangen, niet meer bereikbaar zijn. Niet even snel op social media zien wat iedereen uitspookt, niet altijd het laatste nieuws bij de hand. Maar ook niet zo makkelijk bij de bankrekening kunnen, of de slimme deurbel kunnen beantwoorden. We zijn, vaak zelfs ongemerkt, een heel stuk meer afhankelijk geworden van onze smartphone dan we vooraf dachten.

Wat doe je als je abonnement afloopt?

Al beweren we soms anders, eigenlijk zijn er maar weinig mensen die ook maar een dag zonder hun smartphone kunnen. Niet zo vreemd dus dat we licht in paniek kunnen raken als we een berichtje krijgen van onze provider dat ons abonnement binnenkort afloopt.

Je eerste reflex als je dit leest? Meteen verlengen! Je wilt tenslotte geen dag zonder komen te zitten. Maar is dat wel zo verstandig? Eigenlijk niet. Een abonnement betekent niets meer dan dat je een bepaalde periode met je provider afspreekt waarin je aan hen vastzit. Is deze periode voorbij, dan mag je per direct opzeggen. Maar je mag ook gewoon lekker bij ze blijven, zelfs als je je abonnement niet meteen verlengt. Zeker wanneer de nieuwe abonnementen duurder zijn, kan het goed zijn om niet meteen te verlengen.

Mobiele abonnementen vergelijken, ook van andere providers, is nog slimmer. Is je abonnement afgelopen dan ben je vrij om over te stappen, dus dit is het perfecte moment om eens te onderzoeken of je ergens anders niet beter en/of goedkoper terechtkunt.

Overstappen is makkelijker dan je denkt

Veel mensen vinden het toch wat spannend, overstappen van provider. Misschien komt dat door de problemen die hier vroeger nog wel eens bij ontstonden, waardoor je een paar dagen of langer zonder mobiele service kon zitten. Tegenwoordig is dat allemaal keurig geregeld, en hoef je je daar geen zorgen om te maken.

Neem dus even de tijd om op zoek te gaan naar het voor jou beste en voordeligste abonnement. Via een vergelijkingssite kun je op verschillende manieren vergelijken. Je kunt bijvoorbeeld alle SIM only abonnementen vergelijken, en de beste deal kiezen. Maar vaak kun je ook de aanbiedingen inclusief toestel op deze manier makkelijk op een rijtje zetten. Misschien zit je bij je huidige provider nog steeds het best, en kun je gewoon verlengen. Maar kun je er flink wat euro’s mee besparen als je overstapt, is dat een kans die je niet moet laten lopen!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram