Tesla gaat goedkopere Model Y uitbrengen met grotere batterijcapaciteit

Goedkopere Tesla Model Y met grotere batterijcapaciteit

Tesla gaat goedkopere Model Y uitbrengen met grotere batterijcapaciteit

Een goedkopere Tesla Model Y met grotere batterijcapaciteit is onderweg, en de werknemers van het autobedrijf krijgen als eerst de kans tot koop.

Goedkopere Tesla Model Y met grotere batterijcapaciteit

Tesla lanceert momenteel een meer betaalbare versie van de Model Y met een grotere batterijcapaciteit, dankzij de nieuwe 4680 batterijcellen. Hoewel de nieuwe cellen twee keer zo groot zijn als de huidige batterijen van de autofabrikant, hebben ze een indrukwekkende vijf keer de capaciteit.

Met de nieuwe batterij geïnstalleerd, kan de bijgewerkte Model Y een bereik van 770 kilometer maken op een enkele lading en in slechts vijf seconden sprinten naar 100 km/u. Het beste van alles is dat de elektrische auto ook een lagere prijs zal krijgen: de nieuwe Standard Range AWD-optie begint bij $ 59.990, wat $ 3.000 goedkoper is dan de Long Range AWD. Dit zijn tarieven die gelden voor de Amerikaanse markt, te beginnen met exclusief voorrang voor Tesla-medewerkers. Of, en wanneer we voor de Europese markt dergelijke kortingen gaan zien is nog even de vraag.

Deze update werd overigens bereikt dankzij de behoefte aan minder batterijen en minder complexe configuraties: de 4680 cellen zijn geïntegreerd met een structureel batterijpakket op in de nieuwe Model Y. Naast deze veranderingen zal de vernieuwde auto ook een heleboel andere nieuwe functies bevatten, inclusief een magnetische armsteun in de middenconsole en een hoedenplank.

Voor hen die geïnteresseerd zijn, geruchten beweren dat de auto voorlopig dus alleen beschikbaar is voor Tesla-medewerkers, maar een bredere publieke release zou de komende weken moeten volgen. Houd ons in de gaten voor meer nieuws over de goedkopere Tesla Model Y met grotere batterijcapaciteit.

 

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram