Gastronomisch genieten van de Portugese keuken bij ARCA Restaurant & Bar Amsterdam

ARCA Restaurant & Bar Amsterdam recensie

Gastronomisch genieten van de Portugese keuken bij ARCA Restaurant & Bar Amsterdam

Gastronomisch genieten van de Portugese keuken bij ARCA Restaurant & Bar Amsterdam, van de Michelinster bekroonde, chef-kok Henrique Sá Pessoa.

ARCA Restaurant & Bar Amsterdam recensie

Onze hoofdstad is talloze toprestaurants rijk, maar wie op zoek was naar een Portugees restaurant in Amsterdam op gastronomisch topniveau, die moest even zoeken. Sinds eind 2021 hoeft dit echter niet langer, want toen opende de Portugese, met Michelinster bekroonde chef-kok Henrique Sá Pessoa vol trots zijn nieuwe restaurant ARCA Restaurant & Bar, gelegen in het art’otel in Amsterdam.

Met de opening van ARCA brengt de award-winnende chef zijn culinaire visie naar Nederland. Culinair meesterbrein Henrique werd onlangs nog verkozen als hoogste
nieuwkomer op nummer 38 in de lijst van de honderd beste chefs ter wereld tijdens The Best Chef
Awards 2021 en wil met ARCA gasten in Amsterdam kennis laten maken met culinair Portugal.

ARCA is het eerste restaurant van de Michelenster bekroonde buiten Lissabon

ARCA Restaurant & Bar Amsterdam recensie ARCA is chef Henrique’s eerste restaurant in Europa buiten Lissabon. De Portugese stad is de thuisbasis van maar liefst drie van Henrique’s restaurants, zoals het succesvolle Alma, bekroond met twee Michelinsterren, waar hij een belangrijke speler in
de bloeiende culinaire scène is.

Wie ARCA bezoekt, zal ontdekken dat hier het beste dat Portugal te bieden heeft wordt gevierd. De open keuken in het fraai ontworpen restaurant brengt authentieke Portugese ingrediënten en gerechten tot leven door er een moderne twist van Aziatische invloeden aan te geven. De basis voor Henrique’s culinaire filosofie is gebaseerd op zijn diepgaande kennis van de traditionele Portugese keuken en zijn passie om te laten zien waarom Portugese cuisine meer aandacht verdient. Daarnaast is zijn filosofie beïnvloedt door zijn vele reizen naar plekken over de hele wereld, zijn passie voor Azië en zijn liefde voor het leven in Lissabon.

Shared dingen & signature cocktails

Met Henrique aan het hoofd als ARCA’s concept chef, ligt de dagelijkse leiding in Amsterdam zelf in handen van chef-kok Ricardo Pereira en souschef Rodrigo Silva, met wie Henrique al bijna tien jaar samenwerkt.

De gerechten zijn gemaakt op basis van het shared dining concept en moeten het gezellige gevoel van een mediterrane vakantie naar ons land brengen. Kenmerkende gerechten die geserveerd worden zijn de Zeebaars met gestoofde inktvis in witte
wijn, gekonfijte buikspek met paksoi en ingelegde sinaasappel, gestoofde Alentejano varkenswangetjes en gegrilde
tonijnsteak met zoete aardappel, boerenkool, gekonfijte ui en een glazuur van yuzu, soja, chili, citroengras en sesam. Uit eigen ervaring, dit laatste gerecht is een absolute must try!

ARCA Restaurant & Bar Amsterdam recensie

 

Niet te vergeten zijn de kleinere gerechten op het menu, zoals La Bomba de Lisboa, de Portugese variant van de Nederlandse bitterbal, gevuld met kalfsnek en chorizo, de verse Octopus salade en een pittige tonijn tataki.

Om de gerechten te complimenteren is er uiteraard ook een speciale cocktailkaart ontworpen. Deze signature cocktails zijn geïnspireerd op de uitgestrekte handelsroutes van Portugal en avontuurlijke Aziatische kruiden en sterke smaken.

ARCA Restaurant & Bar biedt ook twee speciale tasting menu voor hen die het lastig vinden om te kiezen – of juist zo veel mogelijk verschillende smaken willen ervaren. Zowel A TASTE OF PORTUGAL en A TASTE OF ASIA, evenals het kindermenu, brengen de kenmerkende smaken van deze Portugese gastronomische experts tot leven.

ARCA Restaurant & Bar Amsterdam recensie portugees

Reserveren bij ARCA Restaurant & Bar

Het Portugese restaurant in Amsterdam is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 18.00 tot 22.00 uur. De fraaie bar bezoek je 7 avonden per week, van 17.00 tot 01.00 uur. Bij JOIA, de private dining room van ARCA, is plaats voor maximaal 10 personen om in een intieme setting bij elkaar te komen en iets speciaals te vieren.

Klik hier om te reserveren.

ARCA Restaurant & Bar Amsterdam recensie portugees

ARCA Restaurant & Bar Amsterdam recensie portugees

Post a Comment

#Volg ons op Instagram