Waarom je in zee zou kunnen gaan met Bitcoins en Ripples

Waarom in zee gaan met Bitcoins en Ripples?

Waarom je in zee zou kunnen gaan met Bitcoins en Ripples

Waarom je in zee zou kunnen gaan met Bitcoins en Ripples? Wij hebben nog eens een aantal factoren voor je op een rij gezet.

Waarom in zee gaan met Bitcoins en Ripples?

Waar je tegenwoordig ook komt, het gaat regelmatig over de huidige Bitcoin koers en Ripple koers. Meer en meer mensen investeren in crypto, in de hoop hier rendement uit te halen. Toch is en blijft het iets, waarbij niemand echt kan voorspellen wat er in de toekomst gaat gebeuren en of je er ooit mee zou kunnen betalen. Het blijft immers een virtuele munt die niet gedrukt of geproduceerd wordt. Waarom  zou je dan in zee gaan met Bitcoins en Ripples? Wij hebben een aantal redenen op een rij gezet.

De voordelen van Bitcoins

Er zijn diverse redenen te bedenken waarom je met Bitcoin in zee zou kunnen gaan. We gaan je hieronder zo duidelijk mogelijk proberen uit te leggen waarom dit zo is.

  • Een Bitcoin is gecentraliseerd

Het is eerder aangetoond dat de Bitcoin niet wordt gecontroleerd door een specifieke partij. Elke willekeurige pc die bezig is met het ‘minen’ van Bitcoins en daarbij transacties verwerkt maakt deelt uit van het Bitcoin-netwerk. Het grote voordeel is dat de overheid zich niet kan en gaat bemoeien met het beleid. Dit in tegenstelling tot de normale valuta’s. Gelukkig heeft de overheid dus niet de macht jouw Bitcoins in te nemen.

  • Het eenvoudige gebruik

Een pot pindakaas open krijgen is over het algemeen vrij makkelijk. Dit geldt eigenlijk ook voor het gebruik maken van Bitcoins. Wanneer je een rekening bij een bank wilt openen, dan komt hier meer dan genoeg bij kijken. Een Bitcoin ‘account’ is binnen no-time aangemaakt. En dan te bedenken dat het allemaal nog soepeler kan.

  • Transparantie

Elke transactie die plaatsvindt wordt door Bitcoin verzameld. Alle data wordt dan ook opgeslagen in een zogenoemde ‘ledger’. Dit kun je eigenlijk zien als een gigantisch groot boek. Dit wordt ook wel de blockchain genoemd. Als jij één van jouw Bitcoin adressen openbaar maakt, geef je iedereen de mogelijkheid te zien hoeveel jij daadwerkelijk in bezit hebt. Dit maakt het over het algemeen erg transparant en overzichtelijk. Er zijn mensen die hun adressen liever geheim houden. Zij maken vaak meerdere adressen aan om niet direct voor iedereen zichtbaar te zijn.

De voordelen van Ripple

Naast een aantal redenen om met de Bitcoin in zee te gaan, geldt dit ook voor Ripple. Je leest ze hieronder:

  • Minder transactiekosten

De normale transactiekosten die komen kijken bij een internationale banktransactie vallen volledig weg. Dit kan een hoop geld schelen. De transactie wordt namelijk direct op een buitenlandse rekening gestort, zonder dat hier een andere bank tussen moet komen.

  • Snellere transacties

Een transactie via Ripple gaat een stuk sneller dan een gewone transactie. Meestal kost het een of meerdere dagen, voordat een buitenlandse transactie uiteindelijk op jouw rekening staat. Doordat er geen banken tussen zitten, staat het geld binnen no-time op jouw rekening. Een groot voordeel als je op korte termijn een betaling moet doen.

  • Goedkoop en minder stroom

In tegenstelling tot andere crypto’s werkt Ripple niet met een blockchain technologie. Ripple heeft een eigen technologie voor het verwerken en verifiëren van transacties. De naam van deze technologie luidt RPCA of voluit geschreven Ripple Protocol Consensus Algorithm. Doordat zij gebruik maken van hun eigen systeem gebruiken ze weinig stroom en zijn de transacties een stuk betaalbaarder dan de andere mogelijkheden.

Bitcoin en Ripple, steeds populairder

Je hebt zojuist gelezen over een aantal mogelijke redenen waarom het goed zou zijn om in zee te gaan met Bitcoins of Ripple. Deze crypto’s worden alsmaar populairder en er lijken steeds minder mensen te zijn die hier helemaal niets mee doen. Voor de Bitcoins geldt dat ze virtueel zijn, waardoor de overheid er met geen mogelijkheid bij komt. Dit geeft een veilig gevoel en het idee dat de waarde echt helemaal van jezelf is. Daarnaast is de transparantie en het eenvoudige gebruik een groot voordeel. Iets wat met normale valuta nog wel eens anders is.

Wat Ripples betreft kunnen we concluderen dat hier ook een stijgende lijn in te vinden is. Vooral de mogelijkheid om gemakkelijk en goedkoop geld over te maken naar buitenlandse banken zorgt ervoor dat je een hoop tijd en geld kunt besparen. We kunnen het ons voorstellen dat je jezelf nu afvraagt wat je nu het beste kunt doen. Bedenk goed dat het volledig je eigen keuze is en dat alleen jij verantwoordelijk bent voor je keuzes. Heb jij al een voorkeur? Laat het ons gerust weten in een reactie.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram