Nederlands kledinglabel EMPIRE presenteert gevarieerde productlijn, inclusief vijftal subtiele vintage gestylede colberts

Nederlands kledingmerk EMPIRE vintage colberts

Nederlands kledinglabel EMPIRE presenteert gevarieerde productlijn, inclusief vijftal subtiele vintage gestylede colberts

Nederlands kledingmerk EMPIRE presenteert een gevarieerde productlijn, inclusief vijftal subtiele vintage gestylede colberts. Welke gaan in jouw mandje?

Nederlands kledingmerk EMPIRE vintage colberts

Ons kikkerlandje is een hoop kledingmerken rijk, en sinds enige tijd kunnen we daar een nieuwe naam aan toevoegen. EMPIRE wear is enkele jaren geleden opgezet als kunstproject, inclusief casual wear met unieke illistraties, maar ontwikkelt zich nu tot een formeler merk met een vintage stijl geïnspireerd door de jaren 20 en 60.

Founder Levi Ras startte het label ooit als jonge twintiger, bedoeld als kunstproject. Met zijn intense en door avant garde geïnspireerde stijl wist hij zijn eigen casual kleding te ontwerpen, voorzien van unieke, zelf gecreëerde illustraties. Tijdens de afgelopen pandemie besloot Ras echter het roer om te gooien, waarbij de focus kwam te liggen op formelere kleding met fijne details.

EMPIRE’s nieuwe collectie presenteert vijftal colberts met vintage vibe

Wie bonuspunten wil scoren tijdens de eerste date en zich graag presenteert in nette kleding afkomstig uit meer exclusievere lijnen, dient op te letten. EMPIRE’s nieuwe productlijn is namelijk subtieler, doch opvallend. De nieuwe collectie toont een vijftal colberts in verschillende kleuren. De stijl? Die is iets meer vintage dan gebruikelijk, geïnspireerd op de jaren 20 en 60. Peaky Blinders-fans kijken jullie mee?

Alle vijf jasjes zijn vernoemd naar klassieke stoomschepen uit de jaren 20. Zo zien we onder meer de Lancastria, Carpathia en Aquatania-jackets. Fijne details zijn onder andere de labels van staal met het merk erop. Indrukwekkender dan het gebruikelijke labeltje.

Wie zich kleedt in de nieuwe colberts van EMPIRE kan niet heen om het stukje fearlessness dat het qua uitstraling met zich meebrengt. De onbevreesdheid van deze stijl jasjes geeft je persoonlijkheid een extra kick, zonder dat je inboet aan het chique gevoel van het dragen van een mooi colbert. Wat dat betreft moet deze chique vintage stijl zeker ook de richting blijven waarin het merk zich in de toekomst zal manoeuvreren.

Nederlands kledingmerk EMPIRE vintage colberts

 

Goede kwaliteit en eerlijke productie

EMPIRE werkt sinds het starten van deze nieuwe lijn exclusief met leveranciers uit Europa. Dit om er zeker van te zijn dat de kleding niet van ver hoeft te komen op een groot vervuilend vrachtschip en dat het gemaakt is door fatsoenlijk betaalde volwassenen.

Op dit moment zit de eerste productielocatie in Turkije en hier heeft het Nederlandse kledingmerk een goede band mee opgebouwd. Er wordt ten alle tijden geleverd in goede kwaliteit materialen van 100% wol of katoen. Polyester of andere synthetische materialen slaat EMPIRE over.

EMPIRE voegt de ijzeren labeltjes overigens zelf met de hand toe in Nederland en voert ook hier aanpassingen op de maat door. Mede dankzij deze kundigheid kan het team ook hoogstpersoonlijk uitgebreid de kwaliteit checken voordat het item richting de klant gaat. Het product is pas helemaal klaar als als loshangende draadjes weg zijn.

EMPIRE colberts bestellen

De gloednieuwe en met de hand afgemaakte colberts van EMPIRE zijn nu verkrijgbaar in hun officiële webshop, met een vanafprijs van slechts € 119,99. Voor welke kleur van hun fraaie blazers ga jij?

Nederlands kledingmerk EMPIRE vintage colberts

Nederlands kledingmerk EMPIRE vintage colberts

Nederlands kledingmerk EMPIRE vintage colberts

Post a Comment

#Volg ons op Instagram