TIPS: Belangrijkste “do’s & don’ts” bij een huwelijksaanzoek

Tips huwelijksaanzoek do's & don'ts

TIPS: Belangrijkste “do’s & don’ts” bij een huwelijksaanzoek

Staat een huwelijksaanzoek doen op de planning? Check onze tips, want wij hebben de belangrijkste do’s & don’ts bij aanzoek doen voor je op een rij gezet.

Tips huwelijksaanzoek do's & don'ts

Is de tijd aangebroken? Ga je die ene speciale persoon in jouw leven ten huwelijk vragen en heb je een mooie trouwring uitgezocht? Spannend! Een huwelijksaanzoek doen is natuurlijk een bijzonder moment, waarbij een klein risico natuurlijk op de loer ligt; het antwoord ‘nee’. Om deze happening succesvol te laten verlopen zijn er in ieder geval een aantal zaken waar je op moet letten. Lees maar mee.

Iemand vragen om te trouwen kan voor de nodige zenuwen zorgen, ongeacht de hoeveelheid jaren die je jouw partner al kent. Daarom is het handig om onderstaande tips mee te nemen, zodat je zeker weet dat het in ieder geval niet zal liggen aan een onhandigheid.

Niet doen: De don’ts!

Het zijn de blunders die je wilt vermijden, en onderstaande zaken behoren hier toch echt toe. Vermijd ze en voorkom ze!

  • Te snel een aanzoek doen: Dit betekent niet alleen dat het niet altijd even wijs is om je aanzoek na slechts twee weken te doen, maar ook dat je tijdens hét moment niet te gehaast bent. Controleer de eventuele zenuwen, haal adem en ontspan. De ring brandt wellicht in je broekzak, maar stel de ultieme vraag rustig en kom relaxed en zelfverzekerd over.
  • In het openbaar de hand vragen: Het is geen doodzonde, maar er kleven risico’s en kanttekeningen aan. Een huwelijksaanzoek doen in het openbaar, met het nodige publiek, is uitermate vervelend als er ‘nee’ wordt gezegd. Het kan echter ook zo zijn, dat de gevraagde dit moment zo bijzonder vindt, dat ze liever had gehad dat dit privé was gebleven. Een moment voor jullie twee. Bedenk dus van te voren goed of dit wordt gewaardeerd.
  • Iedereen vertellen dat je een aanzoek gaat doen: Nee, niet doen! Uiteraard ben je enthousiast, maar houd dit nieuws echt zo geheim mogelijk. Je wilt voorkomen dat het uitlekt en dat de verrassing wordt verpest.
  • De ring vergeten: En dan bedoelen we niet louter dat de ring nog thuis ligt, maar ook dat er überhaupt nog geen ring is. Het gebeurt dat mensen een aanzoek doen zonder ring, waarna ze samen verlovingsringen gaan uitzoeken. Kán! Maar het meest romantische is natuurlijk als je een ring hebt – desnoods een geleend erfstuk uit de familie – die je om kunt doen.
  • Eigen- en schoonfamilie vergeten: Misschien kun je ze niet luchten of zien, maar je toekomstige schoonouders zullen het zeker waarderen als je hen eerst vraagt om de hand van hun kind. Het is ietwat traditioneel, maar goede manieren tonen wordt altijd op waarde geschat. De eerste mensen die je het vertelt, zijn trouwens natuurlijk je ouders.

Tips huwelijksaanzoek do's & don'ts Wel doen: De do’s!

Alle spanning van je afgegooid en weet je precies wat je niet moet doen om het ook maar een beetje te verpesten? Onderstaande tips kun je meenemen om wél te doen bij een huwelijksaanzoek.

  • Voorbereiding: Of je nu zenuwachtig bent of niet, het aanzoek plannen is een goed idee. Zie het als een richtlijn, zodat je een beetje in de gaten kunt houden of alles volgens plan loopt. Wellicht wil je bijvoorbeeld iets doen tijdens een diner. Doe je dit dan met een champagne tijdens het dessert? Of pas na het eten gedurende een mooie wandeling? Plan het in en voel je een stuk comfortabeler.
  • Timing: Voordat je uitkomt bij de planning die hierboven is benoemd, houd ook rekening met timing. Sommige zaken zijn niet te plannen, zoals het humeur van de partner. Als er net iets vervelends is gebeurd, dan is het moment om een huwelijksaanzoek misschien helemaal niet daar. Timing is nog belangrijker dan planning.
  • Plan B: Is de timing goed, maar de planning niet? Tijd voor het back-up plan! Misschien had je het huwelijksaanzoek doen buiten gepland, maar begint het te regenen. Een plan B helpt je uit de penarie, dus heb een alternatief of twee klaarliggen.
  • Filmen: Misschien zit je er zelf niet op te wachten, maar het filmen voor partner en eventueel nageslacht is natuurlijk iets moois. Je hoeft geen uitgebreide sessie met camera’s te doen, maar het is leuk als er mooi beeldmateriaal bestaat van dit speciale moment.
  • Speciale setting: Dit kan natuurlijk op een mooie locatie zijn, maar wellicht is er iets uit jullie verleden wat veel emotionele waarde vertegenwoordigt. Bijvoorbeeld dat ene restaurant van jullie eerste etentje, of zelfs tijdens het festival waar jullie elkaar jaren terug hebben ontmoet. Maak het bijzonder door het gebruiken van een waardevolle herinnering!

Wanneer ga jij jouw huwelijksaanzoek doen en heb je al een mooie verlovingsring uitgezocht?

verlovingsringen tips huwelijksaanzoek

Post a Comment

#Volg ons op Instagram